Το παλμαρέ του Κάρλο Αντσελότι… μιλάει από μόνο του. Ως παίκτης ήταν ένας από τους καλύτερους μέσους που έβγαλε ποτέ το ιταλικό ποδόσφαιρο και ως προπονητής είναι ο μόνος που έχει κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και τέσσερα Champions League. Ο «Καρλέτο» ανεπίσημα ήταν δόκτορ του ποδοσφαίρου. Τώρα, έχει και το δίπλωμα.

Το Πανεπιστήμιο της Πάρμας τον τίμησε την Τετάρτη (11/10) δίνοντάς του το μεταπτυχιακό στις Επιστήμες και Τεχνικές Προληπτικών και Προσαρμοσμένων Κινητικών Δραστηριοτήτων. Στην τελετή ήταν παρόντες και δύο καλοί του φίλοι. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Αρίγκο Σάκι και ο ιστορικός παράγοντας της Μίλαν αλλοτινών εποχών Αριέντο Μπράιντα.

«Είναι ένας πραγματικός πρεσβευτής της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός πως κατάφερε να κερδίσει τόσο πολύ σε τόσες χώρες και σε τόσο διαφορετικές συνθήκες τον καθιστούν έναν μύθο», είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάρμας, Πάολο Αντρέι.

«Παίρνω αυτό το πτυχίο και κάποιοι θα πουν ότι έχω δώσει λίγες εξετάσεις. Στην πραγματικότητα έχω δώσει πολλές και κάθε τρεις μέρες δίνω περισσότερες. Μου αρέσει να με λένε δόκτορ και θα πω στους ποδοσφαιριστές μου να με φωνάζουν με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι.

Ο Κάρλο Αντσελότι στα 64 του χρόνια βρίσκεται στην τελευταία σεζόν της συνεργασίας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024 και παρόλο που η «βασίλισσα» θα επιθυμούσε την παραμονή του δεν έχει ανοίξει κάποιος κύκλος επαφών και σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ούτε και πρόκειται μιας και ο Αντσελότι με το που ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τη «βασίλισσα» αναμένεται να αναλάβει την Εθνική Βραζιλίας, η οποία τον «πολιορκεί» εδώ και πολλούς μήνες.