Καταδικασμένος σε έξι χρόνια φυλάκιση αφού παραδέχτηκε ότι ήταν επικεφαλής ενός κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ο Σέρχιο Κοντρέρας, γνωστός ως Κόκε, που είδαμε στη χώρα μας με τη φανέλα του Άρη, μίλησε στο μικρόφωνο του Canal + για τη ζωή μετά το τέλος της καριέρας του και την εμπειρία του στη φυλακή.

Μιλά σπάνια, ειδικά από τη στιγμή που πέρασε χρόνο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, καταδικασμένος σε έξι χρόνια φυλάκιση τον περασμένο Μάιο αφού παραδέχτηκε ότι ήταν επικεφαλής κυκλώματος, με στόχο την αποστολή μαριχουάνας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο Κόκε γνωρίζει ότι η κύρωση είναι δίκαιη και ότι «πρέπει να πληρώσεις όταν κάνεις βλακείες».

Από τη βίλα του στη Μαρμπέγια, ο πρώην παίκτης μεταξύ άλλων και της Μαρσέιγ, πιστεύοντας ότι δεν είχε «τίποτα να κρύψει» αφού πήρε μια επικίνδυνη στροφή στο τέλος της καριέρας του το 2016 λέει πως: «Όντας ποδοσφαιριστής, είσαι τυχερός που κερδίζεις πολλά χρήματα. Κέρδιζα ίσως ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Στην άλλη δουλειά, κερδίζεις σε δύο μήνες ό,τι μπορείς να κερδίσεις σε έναν χρόνο στο ποδόσφαιρο. Αλλά ρισκάροντας τη ζωή σου».

Πώς έφτασε όμως ο Κόκε εκεί; «Έχω επαφές παντού, δεν είναι κάτι που επέλεξα, είναι κάτι που βρήκα στη ζωή μου. Δεν είμαι ο Πάμπλο Εσκομπάρ! Όταν ακούς “διεθνής διακινητής” σου λες “Τι στο διάολο έκανε;” Στη Γαλλία μπορείς να σκοτωθείς πολύ γρήγορα γι’ αυτό, εδώ μπορείς να σκοτωθείς κι εσύ, αλλά δεν φοβάμαι».

Επί του παρόντος, ο Σέρχιο Κόκε θα επιστρέψει πίσω από τα κάγκελα. «Δεν ξέρω για πόσο καιρό, αλλά έχω μια ποινή μέχρι το 2027. Η φυλακή είναι ανοιχτή για ανθρώπους που κάνουν ηλίθια πράγματα».

Κατά την πρώτη του φυλάκιση για 21 μήνες, ο 40χρονος πρώην παίκτης έπαιζε καθημερινά ποδόσφαιρο με άτομα που γνώριζε. «Υπήρχαν πολλοί Γάλλοι, ακόμη και Μαρσεγιέζοι. Είδα πολλές φανέλες της ΟΜ στη φυλακή. Αν μπορούσα θα άλλαζα (τις επιλογές του μετά την καριέρα), αλλά τα πράγματα έγιναν έτσι».

Πηγή: gazzetta