Δεκαοκτώ νέες υποθέσεις μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μετά την κατάθεση στην Εισαγγελία, του πρόεδρου του Πειθαρχικού Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα, των νέων καταγγελιών που έφτασαν στο Σωματείο.

Κεντρικά πρόσωπα στις επίμαχες καταγγελίες φέρονται να είναι τουλάχιστον τρεις γνωστοί πρωταγωνιστές τα ονόματα των οποίων έχουν απασχολήσει την τελευταία περίοδο την δημοσιότητα.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αξιολογήσει ποινικά τις καταγγελίες προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα του, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι στους φακέλους συμπεριλαμβάνονται υποθέσεις που αφορούν σε κακουργηματικές πράξεις με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο ενδεχόμενο παραγραφής ή όχι. Πάντως, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μεταξύ των υποθέσεων υπάρχουν και κάποιες που τα αδικήματα τα οποία έχουν καταγγελθεί ότι διαπράχθηκαν παραμένουν «ζωντανά», δηλαδή δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Σε κάθε περίπτωση ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται αποφασισμένος να καλέσει όλα τα πρόσωπα που έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες, για να καταθέσουν σχετικά με τα περιστατικά που αναφέρουν στις αναφορές τους στο ΣΕΗ.

Πάντως, τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται εξελίξεις και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος γνωστού ηθοποιού που καταγγέλλεται για βιασμό. Η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί φέρεται να έχει μπει στην τελική της ευθεία με τον ηθοποιό να έχει δώσει , ήδη, έγγραφες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός εντός της εβδομάδας -και υπό το φόβο της παραγραφής που συμπληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο- θα αποφανθεί για την άσκηση ή μη ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού που εμφανίζεται να αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία κάνοντας λόγο για πράξη που έγινε μετά από συναίνεση και των δύο μερών.