Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνουν και πάλι οι φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη, το 2017, με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία που  κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής Δημήτρης Λιότσιος, ο οποίος  διενήργησε την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι Εισαγγελίες Πειραιά και Καλαμάτας ζήτησαν να εξεταστούν εκ νέου οι δικογραφίες για τις δυο πυρκαγιές υπό το πρίσμα των νέων αποκαλύψεων του αξιωματικού της πυροσβεστικής.

Οι δυο υποθέσεις των καταστροφικών πυρκαγιών θα επανελεγχθούν με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία στην οποία φέρεται ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος να αναφέρεται σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών, με μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες. Συγκεκριμένα, στη  επίμαχη συνομιλία αναφέρονται τα εξής: «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια.

Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Την ίδια ώρα, η επίμαχη συνομιλία θα βρεθεί στο επίκεντρο και άλλης ξεχωριστής εισαγγελικής έρευνας. Και αυτό γιατί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα της ηχογραφημένης συνομιλίας μεταξύ του πραγματογνώμονα Δ. Λιότσιου και του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Β. Ματθαιόπουλου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.