Σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου αναμένεται η έκδοση της απόφασης για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, με την ετυμηγορία των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τους δυο νεαρούς κατηγορούμενους.

Ωστόσο, έντονη συζήτηση προκλήθηκε λίγο πριν πέσει η «αυλαία» της δίκης, με τον πατέρα της άτυχης κοπέλας, Γιάννη Τοπαλούδη, να μιλά στον ΑΝΤ1 και να τονίζει αναφερόμενος στις παρεμβάσεις Βερβεσού και Κλεφτοδήμου: «Είναι θεμιτό κάποιοι να υπερασπίζονται τους συναδέλφους του, αλλά όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια».

Ο ίδιος χαρακτήρισε εξωφρενικό το «να έρχονται εδώ και να μας εμπαίζουν σαν οικογένεια», αναφερόμενος στην πλευρά των κατηγορουμένων και σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως «μίλησε ανθρώπινα και νομικά».

«Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», είπε ο κ. Τοπαλούδης, ενώ ερωτηθείς για τις σημερινές του προσδοκίες, σημείωσε πως αναμένει την ανώτατη ποινή που προβλέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η πολύμηνη διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ ο τελευταίος λόγος ανήκει πλέον στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους οι οποίοι θα αποφασίσουν για την τύχη των νεαρών που κατηγορούνται για την αποτρόπαια δολοφονία πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, στη Ρόδο.