Ακόμα ένας κατηγορούμενος ότι συμμετείχε στο τάγμα εφόδου που «χτύπησε» το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετειου Κακουργημάτων, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο 47χρονος  ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, «είχα πάει μόνο δυο φορές για να πάρω τρόφιμα γιατί είχα οικονομικές δυσκολίες» είπε, ενώ όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί σε φωτογραφία έχει απαθανατιστεί να χαιρετά ναζιστικά ανέφερε: «Είναι η δεύτερη φορά που είχα πάει στα γραφεία της Τοπικής. Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου».

Ο κατηγορούμενος, το βράδυ της δολοφονία του άτυχου μουσικού, βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι και έβλεπε ποδόσφαιρο με τον συγκατηγορούμενο του, ο οποίος φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου «που πήγε να τον απεγκλωβίσει». Ο 47χρονος ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε φασαρία στην καφετέρια καθώς έφτασε με καθυστέρηση. Όπως είπε ο συγκατηγορούμενος φίλος του του μετέφερε πως τον κοίταγε επίμονα η παρέα που καθόταν πίσω του η οποία έκανε σχόλια σε βάρος του με αφορμή την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε ανάποδα. «Δεν έδωσα σημασία. Όσο ήμουν εκεί δεν μας ενόχλησε κανείς… Δεν έγινε κανένας διαπληκτισμός» τόνισε.

Ο κατηγορούμενος είπε πως έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, το οποίο απέχει περίπου 50 μέτρα από το Κοράλλι. Ο 47χρονος ανέφερε πως εκείνο το βράδυ είχε δανείσει τη μηχανή του σε ένα φίλο γείτονα του, ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, λέγοντας του πως στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία «μάλλον για το ποδόσφαιρο». Από την ώρα που αποχώρησε από την καφετέρια μέχρι και λίγο μετά τη μια ο κατηγορούμενος ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά
με τον φίλο του που ήταν νωρίτερα  στην καφετέρια αλλά και έναν ακόμη συγκατηγορούμενο του με τον οποίο μεταξύ άλλων άσχετων θεμάτων «μάλλον συζήτησαν και για τα καναρίνια τους».

«Είναι χόμπι ασχολούμαι 15 χρόνια με τα καναρίνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των συνομιλιών του κατηγορούμενου καταγράφεται και αυτή με συγκατηγορούμενη του αστυνομικό. «Μου ζήτησε να τη βοηθήσω να βρει αποκλειστική για την άρρωστη μητέρα της» ισχυρίστηκε.

Ο 40χρονος επέμεινε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι έμαθε λεπτομέρειες για το έγκλημα την επομένη από τους γείτονες και την τηλεόραση. «Την επόμενη έμαθα ότι έγινε η δολοφονία του συγκεκριμένου παλικαριού. Όταν γύρισα από τη δουλειά η γυναίκα μου μου έδειξε τις  φωτογραφίες της Χρυσής  Αυγής στην τηλεόραση» ανέφερε ενώ αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός ότι δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους συγκατηγορουμένους φίλους του για να μάθει πληροφορίες. «Δεν επικοινώνησα με κανέναν τα έλεγαν όλα οι ειδήσεις. Δεν ήξερα τι να πιστέψω εκείνη την ημέρα ήμουν και εγώ χαμένος , σοκαρισμένος γιατί έγινε μια δολοφονία στη γειτονία μου».

Πρόεδρος: Δεν νιώσατε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα;

Κατηγορούμενος: Μετά από δυο – τρεις μέρες είδα τον φίλο μου που ήμασταν μαζί στην καφετέρια και τον ρώτησα και μου είπε «ό, τι ξέρεις, δεν ξέρω παραπάνω» και εγώ του απάντησα «δεν θέλω να μου πεις τίποτα». Δεν ήθελα να δώσω σημασία στην κουβέντα …. Δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν, τους έβαλα όλους σε  απόσταση.

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν γιατί έπαιρνε η μπάλα και εμένα , γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια.

Σύνεδρος: Είστε κατηγορούμενος για βαριά αδικήματα και δεν θέλατε να μάθετε τι έγινε ; Δεν μου φαίνεται αληθοφανές .

Κατηγορούμενος: Θέλω να ξεφύγω

Σύνεδρος: Πώς;

Κατηγορούμενος: Μέσω της δικαιοσύνης εσείς ξέρετε την αλήθεια. Δεν θέλω να ακούσω τι λένε οι συγκατηγορούμενοι μου.

Ωστόσο, όταν στη συνέχεια κλήθηκε να εξηγήσει μήνυμα που φέρεται να έστειλε σε συγκατηγορούμενο του στο οποίο ανέφερε: «Παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή» είπε πως δεν το θυμάται.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.