Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται να δώσει επιτελικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος για υπόθεση δανείου που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ το οποίο φέρεται να έλαβε από την Εθνική Τράπεζα χωρίς εγγυήσεις, το 2007.

Η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος για απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημιά που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ, για απλή συνέργεια σε απιστία και για ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το επίμαχο ποσό εκταμιεύτηκε με τη μορφή τριών ενδουπηρεσικών δανείων, ένα 590.583, ένα 119.053 και ένα 92.450 ευρώ τα οποία φέρονται να μην εξυπηρετούνται.

Τα αδικήματα αφορούν τόσο το -κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα- στέλεχος της τράπεζας που φέρεται να έλαβε τα δάνεια όσο και τους συναδέλφους του που ενέκριναν τις συγκεκριμένες χορηγήσεις.

Την υπόθεση ανακριτής Διαφθοράς ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες όλους τους εμπλεκόμενους.

Τι απαντά ο ίδιος

«Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο, ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα» δήλωσε ο Γεώργιος Πάσχας, διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Πάσχας σε δήλωσή του αναφέρει ότι: «Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο “βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του”, δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας».