«Επί πέντε μήνες η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει διακοπεί προκαλώντας τα αισθήματα κάθε δημοκρατικού πολίτη», υπογραμμίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«Τη στιγμή που, κατ’ εξαίρεση, η πεντάμηνη αποχή των δικηγόρων αίρεται για να κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές εκ μέρους των συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών και εργολάβων, τα ερωτήματα πληθαίνουν».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι η δημόσια έκκληση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η δίκη των κατηγορούμενων στελεχών της Χρυσής Αυγής, προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μετά από επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η Μάγδα Φύσσα και οι οικείοι του Παύλου επισκέφθηκαν το γραφείο του κ. Βούτση και παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, εξέθεσαν τα γεγονότα και περιέγραψαν την εμπειρία τους, των προηγούμενων μηνών, ζητώντας να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επιτάχυνση της δίκης, την ανάληψη όλων των ευθυνών και την προώθηση των απαιτούμενων ενεργειών για να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «ιδιαίτερα κρίσιμο για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι απηύθυνε έγγραφο-παράκληση προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και τη δυσκολία προόδου της δίκης, και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του- εφόσον διαπιστώνει τη δυσκολία- να απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικό έγγραφο. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε, ήδη, τηλεφωνική επικοινωνία του γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης και το έγγραφο διαβιβάζεται άμεσα στον κ. Παρασκευόπουλο για τις περαιτέρω ενέργειες.