Η καταγγελία που έκανε μια 24χρονη κοπέλα από την Θεσσαλονίκη ότι βιάστηκε στις 2 Ιανουαρίου σε μια σουίτα στο πλαίσιο ενός πάρτι, σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη έχει πάρει διαστάσεις ντόμινο με τα social media να «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά κατά βάση να είναι θυμωμένοι με αυτά που αντιλαμβάνονται ως απόπειρα συγκάλυψης του ενός γεγονότος στο οποίο ακούγεται ότι εμπλέκονται ισχυρά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η καταγγέλλουσα ανέφερε στην 5η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης πως έφυγε από το πάρτι, όμως της τηλεφωνούσε συνέχεια αυτός που την είχε κάλεσε ζητώντας της να επιστρέψει. Η κοπέλα ανέφερε ότι αισθανόταν ασφάλεια εκεί γιατί είχε πιει και ζαλιζόταν. Νοίκιασε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο, όμως όταν βγήκε από το ασανσέρ την προσέγγισαν τρία άτομα και την πήγαν σε ένα δωμάτιο. Όταν ξύπνησε κατάλαβε ότι την είχαν βιάσει.

Να σημειωθεί ότι μεγάλη εντύπωση στην ιστορία έχει προκαλέσει το story που ανέβασε στο Instagram ένας από τους φέροντες ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση δίνοντας τη δική του εκδοχή του, η οποία εμμέσως πλην σαφώς ήταν μία παραδοχή του περιστατικού. Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του το story κατέβηκε.

Το αρχικό ποστάρισμα του φερόμενου εμπλεκόμενου ανέφερε:

«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

Θεσσαλονίκη: Παραδέχθηκε στο Instagram τον βιασμό 24χρονης σε πάρτι που διοργάνωσε με φίλους του


Ο συγκκεριμένος με νέα ανάρτηση αργά το βράδυ του Σαββάτου, διέψευσε τον αρχικό ισχυρισμό. Στα νέα stories που ανέβασε, αναφέρει ότι…έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και αρπαγής του κινητού του. Όπως ισχυρίζεται τρίτα πρόσωπα απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό του στο Instagram και έκαναν την ανάρτηση που τον ενέπλεξε με την υπόθεση της καταγγελίας βιασμού από την 24χρονη.

«Το τίμιο είναι να ζητήσει συγγνώμη»

Για αυτή του τη συμπεριφορά ο δικηγόρος της 24χρονης καταγγέλουσας, Αθανάσιος Ζιώγας λέει στο Newsbeast: «Είναι τίμιο να είσαι άντρας και να παραδέχεσαι μια ευθύνη και να ζητάς συγγνώμη. Προφανώς κάποιοι να του είπαν να μη ζητήσει συγγνώμη, γιατί αυτή δεν είναι καλό πράγμα. Λέει άλλα, μου πήραν το τηλέφωνο και τα σχετικά. Δεν τον ξέρω. Ξέρω ότι είναι ο υπεύθυνος ενός καταστήματος κεντρικού, καφετέριας, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του, αλλά είναι εμπλεκόμενο πρόσωπο στη δικογραφία».

Σύμφωνα με τον κο Ζιώγα ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει τεράστια ευθύνη στο τι συνέβη τελικά. Όπως μας λέει: «Όταν προσπάθησε η κοπέλα να φύγει από το πάρτι, ήταν πιωμένη, ζαλισμένη και για αυτό γύρισε και πίσω, γιατί συμβουλεύτηκε αυτόν που την πήγε στο πάρτι. Του είπε “δεν είμαι καλά- θέλω να φύγω- βοήθησε με να φύγω- να βρω το αμάξι”. Της είπε: “γύρνα πίσω να σε βοηθήσω”. Το μεγαλύτερο κακό της το έκανε αυτός. Αυτός την έστειλε εκεί και γνώριζε τι θα γινόταν, είναι βασικός υπεύθυνος».

Τι απαντά το «Αχίλλειον»

Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Instagram καφετέρια «Αχίλλειον» τοποθετήθηκε για την καταγγελία για βιασμό μιας 24χρονης κοπέλας σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένα εκ των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση καταγγέλθηκε ως συνιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Ωστόσο, η επιχείρηση υποστηρίζει ότι το εν λόγω άτομο δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά εργαζόμενος και η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. «Η επιχείρηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό και με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει διακοπή η συνεργασία μας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κο Ζιώγα μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε έναν 27χρονο, ο οποίος ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ό,τι συνέβη είχε τη συναίνεση της κοπέλας και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ένα πάρτι γεμάτο μεγαλοεπιχειρηματίες

Ο κος Ζιώγας σημειώνει πάντως πως πρόκειται για ένα πάρτι συγκεκριμένης ταυτότητας. «Ήταν ένα πάρτι με μεγαλοεπιχειρηματίες» λέει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Κυκλοφορούν πάντως ονόματα που δεν έχουν καμιά σχέση με το περιστατικό. Δεν τα έχω δει αυτά τα άτομα μέσα στη δικογραφία. Άδικα ακούγονται. Οι ευκατάστατοι όμως που έχουν διαπράξει τον βιασμό είναι ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας. Η ανάκριση όπως είπα είναι ανοιχτή. Η μια πληροφορία οδηγεί στην άλλη κ.ο.κ. Είναι πάρα πολύ πιθανό δηλαδή να βγουν και πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι, άλλοι ως φυσικοί αυτουργοί, άλλοι ως ηθικοί αυτουργοί, άλλοι ως συμμέτοχοι κτλ. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης, αυτοί που στήνουν τα πάρτι και δεν τους ενδιαφέρει τι θα πάθουν τα κορίτσια τα οποία προσέρχονται σε αυτά απλά με την πρόθεση να διασκεδάσουν, δεν πάνε με διάθεση να ξεπουλήσουν το κορμί τους. Και υπάρχουν και οι βιαστές. Και οι δύο έχουν τεράστια ευθύνη».

Γυναίκα που είναι κακοποιημένη

Όσο για την ψυχολογική κατάσταση της κοπέλας, ο κος Ζιώγας λέει τα εξής:« Kαθημερινά η κοπέλα ανακαλεί και νέες λεπτομέρειες και τις έρχονται μνήμες. Αυτό την κάνει να αισθάνεται ακόμα πιο άσχημα αλλά από την άλλη, προσπαθεί και θέλει να τα επαναφέρει. Αυτή η επαναφορά της μνήμης θα βοηθήσει στην υπόθεση και η ανακρίτρια της έχει δώσει το ελεύθερο ο, τι θυμάται να το συμπληρώνει. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση στο σπίτι της και της συμπαραστέκονται οι δικοί της άνθρωποι. Οι γονείς της δεν ζουν.

Αυτή τη στιγμή πάντως έχει σηκωθεί ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης στην κοπέλα και καταγγελίας του γεγονότος. Το καταγγέλουν και τα κόμματα και καλά κάνουν. Αυτά τα ζητήματα πρέπει πια να λυθούν- να εστιάσουμε στο ποιοι και πως δημιουργούν αυτά τα περιστατικά».