Στη σύλληψη ενός άνδρα που πυροβολούσε άσκοπα έξω από hotspot στην Ορεστιάδα προχώρησε η αστυνομία την Πέμπτη 3/10.

Αν και αρχικά δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό, οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αλλά και κατοίκους του χωριού Φυλάκιο όπου συνέβη το περιστατικό, που επικαλείται το evros-news.gr, καθώς και εργαζόμενους έξω απ’ το ΠΡΟΚΕΚΑ και το ΚΥΤ, τους  δυο χώρους όπου κρατούνται πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι άκουσαν τους πυροβολισμούς στον αέρα, αναφέρουν ότι χρησιμοποίησε υπηρεσιακό όπλο που κατείχε νόμιμα λόγω του επαγγέλματος του και το οποίο φυσικά του αφαιρέθηκε.

Επίσης, σύμφωνα ίδιες πληροφορίες, μάλλον βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και γι’ αυτό άρχισε να πυροβολεί άσκοπα στον αέρα.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 17:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ακριτικού site ο άνδρας είναι αστυνομικός στο επάγγελμα και πρώην αυτοδιοικητικός υπάλληλος, με κάποιες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι κατείχε θέση αντιδημάρχου.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία επιβεβαιώθηκε το σοβαρό αυτό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον αστυνομικό, ενώ όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στο Evros-news.gr, διατάχθηκε ήδη έρευνα.

«Ακολουθείται η συγκεκριμένη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου και έρευνας που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα της θα υπάρξουν ή όχι οι υπηρεσιακές πειθαρχικές κυρώσεις. Το ποινικό σκέλος αφορά την Δικαιοσύνη, η οποία έχει επίσης επιληφθεί του θέματος», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο που έγινε ως απάντηση στην ερώτηση μας, αν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ή όχι ο συγκεκριμένος αστυνομικός-αυτοδιοικητικός.