Την ανάγκη για βοήθεια υπογράμμισε κοντινός φίλος του άνδρα που επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μαχαίρι και οξύ στον Άγιο Παντελήμονα, όταν πήγαν να προχωρήσουν στην έξωσή του από το διαμέρισμα που νοικιάζει στην οδό Λεμεσού 4.

«Είναι φίλος μου εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια. Ξεκίνησα σαν λογιστής του πριν κάποια χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που έχει προβλήματα, υγείας πάνω απ’ όλα, επειδή είναι 180 κιλά. Από ότι έχω διακρίνει έχει και ψυχολογικά προβλήματα, στα οποία δεν μπορούσα φυσικά να βοηθήσω. Του στέκομαι όσο μπορώ, πηγαίνω κάθε Σάββατο και του ψωνίζω, του πληρώνω τους λογαριασμούς… Δεν έχω μπει ποτέ στο ακίνητο, ίσως από την ντροπή του. Οι δικοί του έχουν πεθάνει, πρόσφατα ο πατέρας του, πριν 1-2 χρόνια, και πολύ νωρίτερα η μητέρα του. Είναι άτομο που θέλει βοήθεια.

Με πήρε τηλέφωνο και μου λέει “έλα βοήθησέ με, γιατί έχουν έρθει εδώ Αστυνομία, μου έσπασαν την πόρτα και την παραβίασαν”. Του είπα “δεν μου τα λες καλά, πρέπει να μάθω τι συμβαίνει, δώσε μου έναν άνθρωπο να μιλήσω”. Έμαθα ότι ήρθε με τον εισαγγελέα ένα κλιμάκιο (σ.σ. της Αστυνομίας)», τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν ξέρει γιατί πήγε η Αστυνομία στο σημείο, τόνισε: «Προφανώς είχε γίνει κάποια καταγγελία νωρίτερα, γιατί αυτό θέλει κάποιο χρόνο. Δεν τους άνοιγε και προφανώς παραβίασαν νόμιμα πιστεύω την πόρτα».

«Επειδή πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα να πω δύο κουβέντες για τον άνθρωπο που γνωρίζω, ο αστυνόμος μού είπε ότι έβγαλε ένα μαιχαίρι. Όντως, τον άνθρωπο τον είδα τραυματία (σ.σ. τον αστυνομικό)», δήλωσε στη συνέχεια.