Τα στοιχεία, φωτογραφίες και το πραγματικό δελτίο ταυτότητας του 29χρονου που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την υπόθεση της αποστολής των παγιδευμένων δεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο και τους αξιωματούχους στην Ευρώπη, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οκτώ πλαστά δελτία ταυτότητας που είχε στην κατοχή του την ώρα της σύλληψής του. Οι πλαστές ταυτότητες φέρουν φωτογραφία του και τα στοιχεία:

  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-530083», με ημερομηνία έκδοσης «07/04/2010» και στοιχεία κατόχου «Γιαναρέας Ταξιάρχης- Χρήστος», όνομα πατρός «Ματθαίος», όνομα μητρός «Αναστασία», ημερομηνία γέννησης 17/03/1987, τόπο γέννησης «Μυτιλήνη Λέσβου» και εκδούσα αρχή «ΤΑ Νέας Ερυθραίας».
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-215438», με ημερομηνία έκδοσης «20/06/2011» και στοιχεία κατόχου «Παναγιωτόπουλος Χρήστος», όνομα πατρός «Νικόλαος», όνομα μητρός «Μαρία», ημερομηνία γέννησης 18/02/1990, τόπο γέννησης «Αμαρούσιο Αττικής» και εκδούσα αρχή «ΤΑ Νέας Ιωνίας».
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-365724», με ημερομηνία έκδοσης «18/12/2010» και στοιχεία κατόχου «Κυρίτσης Σπυρίδων», όνομα πατρός «Αθανάσιος», όνομα μητρός «Σοφία», ημερομηνία γέννησης 20/08/1990, τόπο γέννησης «Μαρούσι Αττικής» και εκδούσα αρχή «ΤΑ Νέας Ιωνίας».
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΕ-103118», με ημερομηνία έκδοσης «26/2/2007» και στοιχεία κατόχου «Παναγούλιας Δημήτριος», όνομα πατρός «Πέτρος», όνομα μητρός «Μαρία», ημερομηνία γέννησης 19/11/1991, τόπο γέννησης «Αθήνα Αττικής» και εκδούσα αρχή «ΤΑ Αγίας Βαρβάρας».

Επίσης, τέσσερα δελτία ταυτότητας που έχουν ανά δύο τα ίδια στοιχεία, αλλά με διαφορετικές φωτογραφίες του. Συγκεκριμένα:

  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-365724», με ημερομηνία έκδοσης «18/12/2010» και στοιχεία κατόχου «Γεωργακόπουλος Σταύρος», όνομα πατρός «Αθανάσιος », όνομα μητρός «Σοφία», ημερομηνία γέννησης 20/08/1990, τόπο γέννησης «Μαρούσι Αττικής» και εκδούσα αρχή «ΤΑ Νέας Ιωνίας».
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-215438», με ημερομηνία έκδοσης «20/06/2011» και στοιχεία κατόχου «Παναγιωτόπουλος Χρήστος», όνομα πατρός «Νικόλαος», όνομα μητρός «Μαρία», ημερομηνία γέννησης 18/02/1990, τόπο γέννησης «Αμαρούσιο Αττικής» και εκδούσα αρχή «ΤΑ Νέας Ιωνίας».

Σημειώνεται ότι το κρησφύγετο της οδού Αλκαμένους είχε ενοικιάσει ως Δημήτριος Παναγούλιας. Μπορείτε να δείτε εδώ τις φωτογραφίες του 29χρονου και τις εικόνες από τις πλαστές ταυτότητες. Η αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες εάν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν το παραπάνω πρόσωπο, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχει προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Όπως προσθέτει, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η ποινική δίωξη που ασκηθηκε σε βάρος του 29χρονου, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, αφορά στη «συγκρότηση-ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας-κατοχής-κατασκευής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους για πρόκληση κοινού κινδύνου σε ξένα πράγματα και κινδύνου για άνθρωπο, από κοινού και κατά συρροή, τελεσθείσες με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες, που είναι δυνατό να βλάψουν, σοβαρά, τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν, σοβαρά, έναν πληθυσμό και να βλάψουν, σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές της χώρας, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών-πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων, από κοινού και κατά συρροή, τελεσθείσες με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες, που είναι δυνατό να βλάψουν, σοβαρά, τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν, σοβαρά, έναν πληθυσμό και να βλάψουν, σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές της χώρας, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, κατά συρροή, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, τελεσθείσα, από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν ενωθεί και διέπρατταν κλοπές κατ’ επάγγελμα, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά-κατοχή)».