Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά και τη σύλληψη 29χρονου, χθες το πρωί, που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βομβών.

Ο συλληφθείς φέρεται να εμπλέκεται τόσο με την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων προς το εξωτερικό όσο και με την αποστολή του δέματος – βόμβα που τραυμάτισε τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στις 25 Μάϊου, και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον Antenna, έχει προσαχθεί και ο ιδιοκτήτης καφέ στο Ελληνικό, στο οποίο σύχναζε ο συλληφθείς, και δεν αποκλείεται η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο 29χρονος, ο οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση τουλάχιστον επί δύο εβδομάδες, συνελήφθη ενώ έβγαινε από διαμέρισμα που είχε μισθώσει με πλαστή ταυτότητα. Όπως τονίζει το δημοσίευμα, ο συλληφθείς είχε, μέχρι και πριν από δυο χρόνια, συναντήσεις και έκανε επισκέψεις στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ φέρεται να είχε επαφές με την 25χρονη συνεργό της Πόλας Ρούπα, που συνελήφθη τον Ιανουάριο στον Άγιο Δημήτριο.

Οι αρχές αναζητούν στοιχεία τόσο για την ακριβή σχέση του 29χρονου με τα τρομο-δέματα όσο και πιθανούς επόμενους στόχους του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 29χρονος είχε πάνω του, την ώρα της σύλληψής του, οκτώ πλαστές ταυτότητες, δύο πιστόλια και 300 φυσίγγια, ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη, άγνωστη εκρηκτική ύλη σε δύο πλαστικά τάπερ και πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

Ακόμη βρέθηκαν πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Έρευνες από την Αντιτρομοκρατική γίνονται στο πατρικό του σπίτι, στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει και στο σπίτι ενός φίλου του, που επισκεπτόταν συχνά.