Τρεις άνδρες από το Πακιστάν συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 29ης Μαρτίου, στο Περιστέρι, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και κατοχή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με φάκελο που περιείχε δύο γνήσια διαβατήρια τρίτων προσώπων (για ένα εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή) και προορίζονταν να αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου στο Πακιστάν, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος ήταν ο αποστολέας του φακέλου, ο οποίος και συνελήφθη.

pic2

Από την έρευνα στην οικία του στο Περιστέρι, προέκυψε ότι από κοινού με τους έτερους συλληφθέντες, δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία πωλούσαν, έναντι αμοιβής που κυμαίνονταν από -30- έως -500- ευρώ, σε αλλοδαπούς προκειμένου να νομιμοποιούν την παραμονή, την κίνηση και την επαγγελματική τους δραστηριότητα καθώς και να διευκολύνουν την είσοδο και έξοδο από την Ελληνική Επικράτεια.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο φορητοί υπολογιστές, πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων σε ψηφιακή μορφή, καταρτισμένα με ειδικό λογισμικό, ένα tablet, φωτογραφίες τρίτων προσώπων, τύπου διαβατηρίου, εννέα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.