Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών προχωρώντας συνολικά σε έξι συλλήψεις.

Η αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης (1/6), κατά την οποία συνελήφθησαν:

  • 34χρονος αλλοδαπός (οργανωτής και κατευθύνων) ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση προμηθευτών και πελατών καθώς και τη διακίνηση των ναρκωτικών, με άμεσους συνεργάτες του
  • 19χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και
  • 33χρονο ημεδαπό, που ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και την διάθεση της οικίας του για τη φύλαξη των ναρκωτικών (καβάτζα).

Μαζί τους συνελήφθη και μία 60χρονη γυναίκα (σ.σ. μητέρα του), ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Η οργάνωση είχε επαγγελματική υποδομή και λειτουργούσε με συγκεκριμένη διάρθρωση και μεθοδολογία δράσης (modus operandi), ενώ παράλληλα όπως διαπιστώθηκε τα μέλη της λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του 33χρονου και της 60χρονης, καθώς και στην κατοχή των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 70 κιλά και 741,2 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 9 κιλά και 170 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), 564 γραμμάρια κοκαΐνη, 515 γραμμάρια άχρωμης κρυσταλλικής ουσίας, άγνωστης χημικής σύστασης, 400 ευρώ, Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσικλέτα, 3 ζυγαριές ακριβείας, 4 κινητά τηλέφωνα και φορητό χρηματοκιβώτιο με το κλειδί του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.