Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι στην οδό Αναβρύτων όπως επίσης και τα γύρω οικήματα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 3:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/1).

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής που πετάχτηκαν όπως δηλώνουν στο Newsbeast από τα κρεβάτια τους μέσα στη νύχτα ακούγοντας έναν πολύ δυνατό θόρυβο αλλά και οι καταστηματάρχες που καταγράφουν τις ζημιές στα μαγαζιά τους.

Ο σύνδεσμος που Παναθηναϊκού όπου σημειώθηκε η έκρηξη

« Στις 4 παρά 25 πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια μας με έναν τρομακτικό θόρυβο, έπεφταν τζάμια ακούγαμε κόρνες» λέει κάτοικος της περιοχής στο Newsbeast.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, μέσα στα τελευταία χρόνια έχει συμβεί ή τρεις ή τέσσερις φορές» συμπληρώνει.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση θα κάνουμε καταγγελία, θέλουμε να φύγει ο σύνδεσμος από εδώ ώστε να μην έχουμε ξανά παρόμοιο περιστατικό» υπογραμμίζει άλλος κάτοικος στο Newsbeast.

Το εσωτερικό του συνδέσμου του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα»

Τονίζοντας πως δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο καταστηματάρχης ο οποίος διατηρεί επιχείρηση επί της οδού Σπύρου Λούη επισημαίνει πως η έκρηξη ήταν πολύ μεγάλη.

«Δεν ήμουν εδώ τη στιγμή της έκρηξης, ήρθα δέκα λεπτά αργότερα. Πρέπει να ήταν δυναμίτες, υπάρχει κρατήρας κάτω από μία λεμονιά» αναφέρει στο Newsbeast.

«Από την αρχή της οδού Αναβρύτων και μέχρι τη Σπύρου Λούη και στα 100 μέτρα δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο μόνο τα ντουβάρια και αυτά ράγισαν. Το μόνο καλό ήταν ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και ήταν μόνο οικονομική η καταστροφή» συμπληρώνει.

Από την έκρηξη έχουν προκληθεί ζημιές σε οκτώ καταστήματα επί της οδού Αναβρύτων και της οδού Σπύρου Λούη, σε επτά σπίτια αλλά και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο σημείο βρίσκεται από τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών αλλά και αστυνομικοί οι οποίοι παίρνουν καταθέσεις από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Για προληπτικούς λόγους έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο κάτοικος της περιοχής ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα.

Ο κρατήρας που δημιουργήθηκε κάτω από λεμονιά ακριβώς δίπλα από τον σύνδεσμο μετά την έκρηξη

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από το σημείο της έκρηξης:

Ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού
Ζημιές σε κατάστημα επί της Σπύρου Λούη
Ζημιές στην είσοδο πολυκατοικίας
Οκτώ επιχειρήσεις και επτά σπίτια μετρούν τις πληγές τους
Βομβαρδισμένο τοπίο κατάστημα που βρίσκεται απέναντι από τον σύνδεσμο
Σπασμένα τζάμια παντού επί της οδού Σπύρου Λούη