Η διπλή μαφιόζικη εκτέλεση σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης, μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων πελατών – θαμώνων, των Αλβανών ποινικών έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό καθώς μία σειρά περιστατικών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δείχνει ότι μέλη της αλβανικής μαφίας δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να ανοίξουν πυρ αδιαφορώντας για «παράπλευρες απώλειες» (σ.σ. όπως η 31χρονη που τραυματίστηκε).

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να συνθέσουν καρέ – καρέ το παζλ της διπλής δολοφονίας, με το βάρος να πέφτει στον 41χρονο γνωστό στην περιοχή ως «Νίκο», ο οποίος δολοφονήθηκε με σφαίρες στο κεφάλι και στον θώρακα. Ο άνδρας αυτός, ο οποίος βρίσκονταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, φέρεται να είχε εμπλοκή και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών (σ.σ. φορτία κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα) αλλά –εσχάτως- και σε κυκλώματα «προστασίας» της αθηναϊκής νύχτας ως «εισπράκτορας».

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σχολίασαν στο Newsbeast: «Ο επονομαζόμενος «Νίκο» (σ.σ. δεν είναι αυτό το κανονικό του όνομα) έρχονταν πολύ συχνά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Κυκλοφορούσε με μηχανή μεγάλου κυβισμού, την άφηνε δίπλα σε υποκατάστημα αλυσίδας φούρνων και κάθονταν στα καφέ. Δεν έδειχνε να φοβάται κανέναν, αν και όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν άνθρωπος με “περίεργες” επαφές και ακούγονταν πολλά, ακόμη και για “προστασίες”».

Σε κάθε περίπτωση η «απόσυρσή» του από την αλβανική μαφία και μάλιστα με τόσο «εκκωφαντικό» τρόπο, δημιουργεί ερωτήματα για το ποιος είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του, ενώ οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιοι να επιχειρήσουν αντίποινα.