Εντατικούς ελέγχους στην αγορά συνεχίζει να πραγματοποιεί η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) η οποία επέβαλε πρόστιμα 6.500 ευρώ για μη τήρηση των κανόνων που αφορούν στην τήρηση των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορονοϊού και 38.500 ευρώ για παρεμπόριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χρονικό διάστημα από 24 έως και 27 Μαρτίου 2022 (Πέμπτη – Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙΜΕΑ 147 έλεγχοι σε καταστήματα – επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και 110 έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σε Αττική, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500 ευρώ για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων κατά τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

Επιπλέον, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 η ΔΙΜΕΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επέβαλε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα κατάστημα εφαρμογής αισθητικής για μη ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος plexiglass στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Μπλόκο» σε χιλιάδες προϊόντα – μαϊμού

Για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας, κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως και 27 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 217 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 36 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποίηθηκαν σε Αττική, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 38.500 ευρώ για παραβάσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 2.623 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

(φωτογραφία αρχείου)