Σοκαριστικά είναι όσα αναφέρει για τον 23χρονο που σκότωσε στο ξύλο τη γιαγιά του στην Καβάλα ο συνήγορός του, Μανώλης Βονικάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ απαρίθμησε όλες τις ασθένειες από τις οποίες πάσχει ο νεαρός, αλλά και ο πατέρας του.

«Πάσχει από τα 10 του χρόνια με διαπιστευμένη διανοητική στέρηση και σχιζοφρένεια. Πέρα από τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα τι μπορούμε να κάνουμε σε περιπτώσεις ψυχοπαθών οι οποίοι παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά; Εδώ έχουμε διαπιστευμένη διανοητική στέρηση από τους δασκάλους και τους παιδοψυχολόγους στο δημοτικό, Ι5 στον στρατό. Έχουμε αθώωση με ακατολόγιστο για κακοποίηση ζώου στα 19. Πάνω από 40 επώνυμες καταγγελίες από τη γειτονιά. Λόγω της ψυχικής ασθένειας δεν οδηγούνταν σε καταδίκη και εκεί σταματούσε ο ρόλος της Ελληνικής Δικαιοσύνης» ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πατέρα του, αλλά και στην αδερφή του που επίσης πάσχει από διανοητική στέρηση και βρίσκεται σε ίδρυμα. «Και ο πατέρας έχει διανοητική στέρηση. Ήταν και μέθυσος, έχει καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας στην αδερφή του σημερινού δράστη, επίσης πάσχουσα από διανοητική στέρηση. Με τίνος αμέλεια ο άνθρωπος αυτός είναι ακόμα έξω;» ανέφερε.