Συγκλονίζουν οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη σύλληψη του 59χρονου για τον βιασμό και τη δολοφονία της ηλικιωμένης μητέρας του στα Γρεβενά. Το 1993 είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του, ενώ στη συνέχεια εργαζόταν σε σχολείο ως γυμναστής!

Ο 59χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και του βιασμού εναντίον της 83χρονης μητέρας του, πριν από 28 χρόνια είχε σκοτώσει τη γιαγιά του με τσεκούρι, εξέτισε 10ετη ποινή «μπαινοβγαίνοντας» σε ψυχιατρικό ίδρυμα και μετά δίδασκε σε σχολείο, ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός με την ειδικότητα του Γυμναστή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση την τότε νομοθεσία, το αντίγραφο ποινικού μητρώου, που αποτελεί απαραίτητο πιστοποιητικό για την έκδοση μεγάλου αριθμού διοικητικών πράξεων, δεν χρειάστηκε να προσκομισθεί καν στη δική του περίπτωση (διορισμός ως αναπληρωτής Γυμναστής σε σχολείο της Κορίνθου).

Έπλυνε και έντυσε τη σορό μετά το έγκλημα

Χθες ο μητροκτόνος πήρε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Ο θάνατος της μητέρας προήλθε από στραγγαλισμό, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Μάλιστα, ο δράστης μετά το έγκλημα έπλυνε και έντυσε τη σορό της μητέρας του, ενώ εκτιμάται ότι την βίασε την ώρα που την έπνιγε.

Το βράδυ της φριχτής δολοφονίας ο 59χρονος φέρεται να απευθύνθηκε σε Γραφείο Τελετών για να δρομολογήσει την κηδεία της άτυχης ηλικιωμένης αναφέροντας μάλιστα ότι επρόκειτο περί αιφνίδιου θανάτου. Οι κινήσεις του δημιούργησαν υποψίες και τελικά παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή που αποκάλυψε το έγκλημα. Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στην προσαγωγή και τη σύλληψή του.