Πληθαίνουν οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες από θύματα απάτης που έχασαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους με την τελευταία περίπτωση να αφορά έναν άνδρα από τα Γιάννενα. Από τον λογαριασμό του άνδρα, έκαναν φτερά 5.000 ευρώ, όταν επιτήδειος επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά για να αγοράσει το αυτοκίνητο, που το θύμα πουλούσε μέσω αγγελίας.

Σύμφωνα με το ipeirotika.gr, ο άνδρας από τα Γιάννενα είχε βάλει ηλεκτρονική αγγελία για να πουλήσει το αυτοκίνητό του, όταν άγνωστος του τηλεφώνησε για να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.

Αφού προφασίστηκε ότι θέλει να το αγοράσει το αυτοκίνητο, έπεισε τον πωλητή να δημιουργήσει λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής και να του πει τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτές.

Πώς έκαναν φτερά τα χρήματα

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τους κωδικούς κατάφερε να μεταφέρει συνολικά 5.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος σε δικό του λογαριασμό.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του άνδρα για υπόθεση απάτης με τη μέθοδο αλίευσης προσωπικών στοιχείων στο πλαίσιο αγοραπωλησίας.