Δεκατρείς εμπρησμούς σε δασικές εκτάσεις στο Δήμο Λοκρών ομολόγησε ο 14χρονος που βρίσκεται πίσω από τις φωτιές στον Θεολόγο.

Ο ανήλικος κατηγορείται για εμπρησμό, που είναι κακούργημα και οι γονείς του για παραμέληση ανηλίκου που είναι πλημμέλημα. Ο ανήλικος εντοπίστηκε από κάμερες της περιοχής.

«Στις 5 Αυγούστου είχαμε ταυτόχρονα 4 εστίες, μπόρεσε και τις έλεγξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στις 6 Αυγούστου είχαμε μια καταστροφική φωτιά που έκαψε σπίτια, ελαιόδεντρα, πευκόφυτο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα του δήμου. Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα, η χώρα ήταν σε επίπεδο συναγερμού 5. Όλοι μας είπαμε ότι ήταν εμπρησμός. Ήμασταν σίγουροι ότι υπήρχε δράστης γιατί ήταν συνεχόμενα τα περιστατικά στην περιοχή» είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές.

«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Αυτό που ξέρω από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Το παιδί ανέφερε στην Πυροσβεστική ότι του αρέσει να βλέπει φωτιές και καπνούς. Προφανώς ένας άνθρωπος που κάνει μια τέτοια δήλωση κάποιο θέμα έχει» ανέφερε.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζεκεντές «η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Αυτό που ξέρω από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Το παιδί ανέφερε στην Πυροσβεστική ότι του αρέσει να βλέπει φωτιές και καπνούς. Προφανώς ένας άνθρωπος που κάνει μια τέτοια δήλωση κάποιο θέμα έχει».