Στοχευμένους ελέγχους σε εταιρείες συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποίησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησής τους.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, οι αστυνομικοί με την συνδρομή και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, έλεγξαν συνολικά δεκαέξι επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων.

Κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα, δύο για καταδικαστικά έγγραφα, ένας για κλοπή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κι ένας για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν μια παράβαση για ανασφάλιστη εργασία, μία παράβαση για ρύπανση του περιβάλλοντος, μία παράβαση για στέρηση της προβλεπόμενης από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα της ασφάλειας Τρίπολης, μία υπόθεση κλοπής μεταλλικών εξαρτημάτων και μηχανημάτων από εργοστάσιο στον Αγιο Βασίλειο Τρίπολης. Βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρεθεί, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Όπως επισημαίνουν οι αστυνομικές αρχές τέτοιες στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.