Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την παιδική πορνογραφία και τους εκβιασμούς ανήλικων κοριτσιών μέσω των social media, προκειμένου να στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους σε επιτήδειους που παριστάνουν τους μάνατζερ μοντέλων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης και τακτικής διαδικασίας σε βάρος 3 ημεδαπών και αλλοδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Στην πρώτη υπόθεση ένας Έλληνας, προσποιούμενος τον μάνατζερ μοντέλων και υποσχόμενος χρηματική αμοιβή ύψους 300 ευρώ, αφού συνομίλησε διαδικτυακά με ανήλικες, ζήτησε και έλαβε πλήθος γυμνών φωτογραφιών και βίντεο από αυτές. Ο συγκεκριμένος άντρας είχε φτιάξει γυναικείο προφίλ στο Instagram και έτσι προσέγγιζε τα κορίτσια.

Στη δεύτερη περίπτωση ένας Έλληνας βρέθηκε να κάνει διακίνηση βίντεο με παιδιά. Ο Πακιστανός συνελήφθη επειδή έπειθε ανήλικες να του στέλνουν στο Instagram γυμνές φωτογραφίες και στη συνέχεια τις εκβίαζε με το υλικό. Και τέλος εντοπίστηκε ένας Ελληνας που ανεβοκατέβαζε υλικό με ανήλικα, ωστόσο είχε προλάβει να σβήσει το υλικό από τον υπολογιστή του (εντοπίστηκαν όμως τα ηλεκτρονικά του ίχνη).

Όλα τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθως από την προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους, όπου διενεργήθηκαν έρευνες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι, οι δυο Έλληνες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος του έτερου ημεδαπού και του αλλοδαπού, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.