Αποδοκιμάζει την στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

«Η προσπάθεια χειραγώγησης των εκπροσώπων της δικαιοσύνης είναι μάταιη»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
13:51
30/06/2020
Αποδοκιμάζει την στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος
1
loading

Την «έντονη αποδοκιμασία στις ανοίκειες επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών» εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

«Η προσπάθεια χειραγώγησης των εκπροσώπων της δικαιοσύνης, με προφανή σκοπό το προσωπικό όφελος, είναι μάταιη και καταδεικνύει μία δημοκρατία που θεσμικώς υπολειτουργεί, ανάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ένωση και συμπληρώνει: «Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών και μερίδα του Τύπου, ζητά από αυτούς να παύσουν, αντιποιούμενοι τη δικαστική εξουσία, να  αποδίδουν άκριτα κατηγορίες, να καταδικάζουν και να στοχοποιούν συλλήβδην εν ενεργεία εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αφορμή δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εν εξελίξει υποθέσεις και  εμπλέκουν αβασάνιστα στη δίνη πολιτικών αντιπαραθέσεων εισαγγελικούς λειτουργούς με προσβλητικά σχόλια και υπονοούμενα για την αμεροληψία τους, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για πολλοστή φορά, έντονη αποδοκιμασία στις ανοίκειες επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών.

Η  προσπάθεια χειραγώγησης των εκπροσώπων της δικαιοσύνης, με προφανή σκοπό το προσωπικό όφελος, είναι μάταιη και καταδεικνύει μία δημοκρατία που θεσμικώς υπολειτουργεί, ανάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών και μερίδα του Τύπου, ζητά από αυτούς να παύσουν, αντιποιούμενοι τη δικαστική εξουσία, να  αποδίδουν άκριτα κατηγορίες, να καταδικάζουν και να στοχοποιούν συλλήβδην εν ενεργεία εισαγγελικούς λειτουργούς.

Τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν κάμπτουν αλλά τουναντίον ενδυναμώνουν το ανεξάρτητο εισαγγελικό φρόνημα όλων των συναδέλφων.

Σε  κάθε δε περίπτωση, η ίδια η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια και διαθέτει, όπως διαχρονικά αποδεικνύει, το δικονομικό μηχανισμό ελέγχου και απόδοσης ευθυνών για τυχόν υπαίτιες πράξεις ή παραλείψεις  των λειτουργών της και ουδείς άλλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Είπον….

    Είναι τόσο αντιπαροχική η δικαιοσύνη, και ιδιαίτερα μετά την παροχή οφικίων (ΠτΔ-υπουργοί-βουλευτές-χρυσαμοιβόμενοι Πρόεδροι ΔΣ) στη δικαστική εξουσία από την εκτελεστική, ώστε φτάσανε στο ΣτΕ να ξαναδεχτούν να ξανακρίνουν ΒΟΛΙΚΑ ήδη παρθείσα απόφαση για του ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. Δηλαδή η καινούργια απόφαση θα λέει ότι οι προηγούμενοι του ΣτΕ είναι ΛΑΘΟΣ και η καινούργια είναι σωστή!!!! Βέβαια ο Βρούτσης ΟΔΎΡΕΤΑΙ ότι θα συμμορφωθεί ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ με τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, έτσι;. Δηλαδή να δώσουν στους συνταξιούχους ΑΝΤΙΔΩΡΑ αντί γι\' αυτά που τους χρωστάει ο εχθρός τους....το ίδιο το ΚΡΑΤΟΣ!!!

    Δηλαδή το κοινό περί δικαίου αίσθημα...είναι ικανοποιημένο από τους δικαστές;; Καλό είναι το δικαστικό σώμα να κάνει μια δημοσκόπηση αν και δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει. Κρυμμένοι πίσω από βασιλικές $απολαβές$, χρυσοκάνθαροι ΔΣ σωρείας άχρηστων δημοσίων υπηρεσιών (ΝΠΔΔ+ΝΠΙΔ) και οφίκια τύπου Φαναρίου επί Οθωμανών, ίσως να προτιμούν να ζουν στην χρυσοποίκιλτη γυάλα τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει