Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Η ζημιά για το Ίδρυμα αγγίζει τις 15.471 ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10:51
17/06/2013
Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ
4
loading

Στην εξιχνίαση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Ημαθία, Χαλκιδική, Δράμα και Κιλκίς.

Η διερεύνηση της υπόθεσης στην Ημαθία ξεκίνησε ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από Υποκατάστημα του Ι.Κ.Α.

Η μήνυση αφορούσε άγνωστα άτομα, τα οποία με τη χρήση πολλών ηλεκτρονικών ιχνών, υπέβαλαν μέσω διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, δηλώνοντας εργαζόμενους και ημέρες απασχόλησής, που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση και αφορούσαν έργα, είτε εικονικά, είτε πραγματικά, με πιστωμένα ένσημα. Οι ψευδώς δηλωμένοι υπάλληλοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κ.λπ.).

Η συνολική ζημιά για το Ι.Κ.Α υπολογίζεται σε 15.471 ευρώ, ενώ τα κέρδη για τους δράστες υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και την ψηφιακή ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, προέκυψε ότι οι συνδέσεις του διαδικτύου, μέσω των οποίων είχαν υποβληθεί οι ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, αντιστοιχούσαν σε δύο Έλληνες ηλικίας 54 και 34 ετών αντίστοιχα.

Από την έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένας φάκελος ο οποίος περιείχε εκατό σελίδες από επίμαχες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσει. εργαζομένων, ένας φάκελος που περιείχε δέκα σελίδες από έγγραφα σχετικά με το Ι.Κ.Α. καθώς και λίστα με ονόματα συνεργαζόμενων εργατών.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και να προσδιοριστεί η ακριβής οικονομική ζημιά σε βάρος του Ι.Κ.Α., ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Duke

  καλά αυτά αλλά να κυνηγήσετε πάνω από όλα τα εκατομμύρια

 2. avatar xaroula

  Και το ΙΚΑ θα τα πάρει απο τον κοσμάκη ως συνήθως με διαφορές απάτες

 3. avatar xaridis xaris

  πληρωσαν τα ενσημα?αν ναι που ειναι το προβλημα?

 4. avatar 110ES

  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ...........
  ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΛΑΘΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ
  ΧΩΡΙΑ ΟΣΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ .....
  ΔΙΣ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει