Υποθέσεις παρόμοιες με την επίθεση και τη δολοφονία της βιολόγου Σούζαν Ίτον ανασύρουν οι Αρχές, με στόχο να διερευνήσουν το παρελθόν του 27χρονου που κατηγορείται για το απεχθές έγκλημα.

Όπως αναφέρει στο κεντρικό του δελτίο ο Alpha, γυναίκα από την Πολωνία που πριν από δύο μήνες δέχθηκε παρόμοια επίθεση με αυτή εναντίον της Αμερικανίδας βιολόγου, αναγνώρισε το λευκό αυτοκίνητο του 27χρονου δράστη ως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον της στο Καστέλλι Χανίων.

Η γυναίκα κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι ένας άνδρας την παρέσυρε με το αμάξι με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χωράφι. Συγκεκριμένα ότι τη χτύπησε από τη μεριά του συνοδηγού, έπεσε κάτω αλλά γρήγορα ανέκτησε τις αισθήσεις της, σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει προς ένα διπλανό χωράφι. Ο άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο αλλά επειδή υπήρχε κάποιος κοντά στο σημείο, τράπηκε σε φυγή, ανέφερε η γυναίκα από την Πολωνία.

Συνολικά οι υποθέσεις παρόμοιων επιθέσεων είναι τρεις, σύμφωνα με τον Alpha.

Η πρώτη χρονικά περίπτωση είναι αυτή μίας γυναίκας από τη Λιθουανία τον Αύγουστο του 2018, η οποία περιγράφει τον ίδιο τρόπο δράσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι είχε βγει για περίπατο και ένα αυτοκίνητο τη χτύπησε από πίσω.

Η τρίτη επίθεση έγινε πριν από 20 μέρες. Στην τρίτη γυναίκα που είναι Ελληνίδα, επιτέθηκε ένας άνδρας, χωρίς αυτοκίνητο αυτή τη φορά, και πήγε να την πιάσει από τον λαιμό. Εκείνη αντέδρασε φωνάζοντας και τράπηκε σε φυγή.

Η γυναίκα αυτή θεωρείται κλειδί καθώς ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη.