Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις εμπλεκόμενους στη ληστεία της χρηματαποστολής ένα χρόνο πριν στις Βασιλειές Ηρακλείου.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο κτηνοτρόφος, ο σουβλατζής καθώς και ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ ενώ ο οδηγός ταξί αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Έτσι έκλεισε ο κύκλος με τις απολογίες στα πλαίσια των δύο δικογραφιών που σχηματίστηκαν μετά τις έρευνες της ελληνικής αστυνομίας για την υπόθεση αυτή.

Ο ταξιτζής που αντιμετωπίζει την ποινική δίωξη της απλής συνέργειας στην υπόθεση της ληστείας αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση της τάξης των 30.000 ευρώ – όσα δηλαδή υποστήριξε ότι πήρε για τη μεταφορά των χρημάτων στη στάνη του κτηνοτρόφου αμέσως μετά τη θεαματική ληστεία – επίσης του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ του επιβλήθηκε η εμφάνιση του στο Αστυνομικό Τμήμα μία φορά το μήνα.

Αναμενόμενη χαρακτηρίστηκε η απόφαση της μη προφυλάκισης του ταξιτζή από τον συνήγορο υπεράσπισης αφού όπως είπε ο πελάτης του είχε τη μικρότερη εμπλοκή στην όλη υπόθεση, όπως μεταδίδει το prismanews.gr.

Από την άλλη ο κτηνοτρόφος φαίνεται ότι κατά την απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ενώ για το γενετικό του υλικό που ανιχνεύθηκε σε διάφορα αντικείμενα, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι κάποιοι του έκλεψαν δικά του πράγματα και τα «φύτεψαν» για να τον εμπλέξουν.

Πάντως και οι τρεις φερόμενοι ως δράστες αμφισβητούν τα ευρήματα και το γενετικό υλικό που τους φωτογραφίζει και ως φαίνεται μέχρι τώρα αυτή θα είναι η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί. Εξάλλου και οι τρεις επικαλέστηκαν κατά τη διάρκεια της απολογίας τους ότι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα. Για το ένα εκατομμύριο ευρώ που κανείς δεν έχει βρει πουθενά… ούτε λέξη.

Ειδικά ο κάτοχος του ακριβού τζιπ αυτοκινήτου, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφάνισε στην ανακρίτρια ακόμα και χαρτιά που έδειχναν ότι το είχε απλήρωτο και ότι χρωστούσε ακόμα 9.500 ευρώ μέχρι να το ξεχρεώσει.

Αν είχε τόσα χρήματα από τη λεία της ληστείας στα 250 ευρώ το μήνα για τη δόση θα κολλούσε; υποστήριζε σήμερα το περιβάλλον του δράστη που βρέθηκε στο πλευρό του έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου. Φαίνεται όμως ότι ανακριτής και εισαγγελέας είχαν στα χέρια τους τέτοια στοιχεία που έστειλαν και τους τρεις πίσω από τα κάγκελα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Και σήμερα πάντως το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου ήταν γεμάτο από συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων που ήταν εκεί για να τους υποστηρίξουν και να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους. Παράλληλα όμως υπήρχε και μεγάλη αστυνομική δύναμη μέσα αλλά και γύρω από τα δικαστήρια μην αφήνοντας το περιθώριο σε κανένα να δημιουργήσει την παραμικρή ένταση.