Πολύ κοντά στον ηθικό αυτουργό της πενταπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα της Κύπρου εκτιμούν ότι βρίσκονται οι ελληνικές και οι κυπριακές Αρχές.

Όπως δημοσιεύει το Έθνος, την ίδια ώρα που ο τρίτος εκτελεστής αναζητείται -κατά βάση- στη Μεγαλόνησο, τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί μέχρι στιγμής «φωτογραφίζουν» τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη δολοφονική ενέδρα, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτελεστούν οι πέντε προσωπικοί φύλακες Κύπριου επιχειρηματία.

Χθες το πρωί οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, όπου όμως υπέβαλαν αντιρρήσεις για την έκδοσή τους στην Κύπρο.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο 29χρονος και ο 41χρονος οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό όπου θα παραμείνουν μέχρι να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφασίσει τελικά για την έκδοσή τους. Μέσα στην εβδομάδα οι κυπριακές Αρχές θα καταθέσουν και το επίσημο αίτημά τους.

Το κουβάρι που άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις συλλήψεις των δύο φερόμενων ως μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο αναμένεται να ρίξει φως σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην Ελλάδα.

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος στην περιοχή της Αγίας Νάπας έχουν καταγράψει τον έναν από τους δύο εκτελεστές να πυροβολεί και να σκοτώνει εν ψυχρώ μέσα σε 15 δευτερόλεπτα 5 ανθρώπους. Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής, που εξετάζει πιθανές διασυνδέσεις τους με τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα.

Η πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα μαφιόζικη εκτέλεση έγινε τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου στην Αγία Νάπα.

Θύματα είναι οι φρουροί ασφαλείας επιχειρηματία, τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι.

Οι πέντε φρουροί επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας.

Οι δράστες, οι οποίοι τους είχαν στήσει καρτέρι, τους «γάζωσαν» με πυροβόλα όπλα.

Μετά την επίθεση, το αυτοκίνητο των θυμάτων συνέχισε ανεξέλεγκτο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Τέσσερα από τα θύματα, τα οποία έφεραν τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος, άφησαν την τελευταία τους πνοή στη σκηνή του επεισοδίου.

Ο πέμπτος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.