Σε άθλιες συνθήκες ζει μια οικογένεια στον οικισμό Αγίου Ονουφρίου, στο Βόλο, για την οποία ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας Γιάννης Γκουντέλιας ζητά την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

«Διαπιστώσαμε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν είναι άθλιες. Η οικία τους δεν έχει καν τα απαραίτητα για την υγιεινή διαβίωσή τους (θέρμανση, ζεστό νερό, τουαλέτα) και τόσο ο εσωτερικός όσο και ο περιβάλλων χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια και άχρηστα πράγματα», τονίζει στη σχετική επιστολή του ο κ. Γκουντέλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας, κατόπιν γραπτής ενημέρωσης από κοινωνική λειτουργό του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Ο κ. Γκουντέλιας ζητά από την αρμόδια Διεύθυνση να προγραμματιστεί άμεσα επίσκεψη από Επόπτη Υγείας, προκειμένου να αξιολογηθεί το περιστατικό και οι συνθήκες διαβίωσης, να καθαριστεί η οικία και να ληφθεί μέριμνα για τη συνδρομή κοινωνικού λειτουργού-ψυχολόγου, με σκοπό την υποστήριξη των δυο ατόμων που διαμένουν εκεί.

Ο αντιδήμαρχος ζητά, επίσης, ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τυχόν περαιτέρω ενέργειες, που απαιτούνται, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της κατάστασης για τα μέλη της οικογένειας, τους γείτονες και τη δημόσια υγεία γενικότερα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.