Ιδιαίτερη ζήτηση παρουσιάζουν οι κάμερες ασφαλείας σε σπίτια για την ασφάλεια των ενοίκων μετά τη ληστεία στο Παλαιό Φάληρο.

Με κόστος 150 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, ο καθένας έχει τη δυνατότητα καταγραφής των κινήσεων στο χώρο του. Μάλιστα υπάρχουν και καταστήματα κοντά στην Ομόνοια που πουλάνε χαμηλότερης ποιότητας συστήματα σε πολύ χαμηλότερες τιμές με τιμή που ξεκινά από τα 10 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Άγγελο Αγραφιώτη, ο οποίος μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο, «οι πιο συνηθισμένες συσκευές παρακολούθησης γι’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι οι λεγόμενες κάμερες ip. Για να αγοράσεις και να τοποθετήσεις δύο από αυτές χρειάζεσαι περίπου 150 ευρώ. Από εκεί και πέρα μπορεί να ανέβει η τιμή και να φτάσει έως και τα 450 ευρώ εάν θέλεις να αυξήσεις την πιστότητα της εικόνας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις εικόνα του χώρου οπουδήποτε βρίσκεσαι, είναι το ίντερνετ. Υπάρχουν στις ίδιες τιμές, κάμερες οι οποίες αρχίζουν να καταγράφουν μόνο όταν διαπιστώσουν κίνηση στο χώρο. Γενικότερα όμως υπάρχει ζήτηση για κάμερες».