Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων δείχνουν υπεύθυνη συμπεριφορά επιλέγοντας να πάρουν τον πιστό τους φίλο μαζί στις διακοπές τους. Δεν είναι όμως, πάντα εύκολο καθώς πολλά ξενοδοχεία δεν δέχονται ζώα αλλά ο αληθινός φιλόζωος διαλέγει προορισμό υπολογίζοντας και το κατοικίδιο του.

Η διαδρομή με τα ΚΤΕΛ εξαρτάται από τα κέφια του οδηγού αφού πολλοί δεν επιτρέπουν ακόμη και σε μικρόσωμα ζώα την επιβίβαση.’Οπως αναφέρει η πρόεδρος της Ζωοφιλικής Οργάνωσης Χανίων, Νατάσα Μπομπολάκη, στο ΒΗΜΑ σήμερα: « Τον προηγούμενο μήνα τρεις σκύλοι πέθαναν από την υπερβολική ζέστη στον χώρο των αποσκευών του ΚΤΕΛ, στην Αθήνα».

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορεί να αποβούν μοιραίες για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε τον σκύλο κλεισμένο στο αυτοκίνητο, ακόμη και αν πιστεύουμε ότι θα λείψουμε πέντε λεπτά. Οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για το ζώο» καταλήγει η Ν. Μπομπολάκη.

Το πιο θλιβερό φαινόμενο είναι αυτό των παρατημένων σκυλιών από ιδιοκτήτες που δεν έχουν πού να τα αφήσουν. Ουσιαστικά τα καταδικάζουν σε θάνατο. « Κάθε χρόνο εγκαταλείπονται περίπου 400 σκυλιά μόνο στην Αθήνα » μας λέει ο αντιδήμαρχος, Περιβάλλοντος κ. Γ. Δημόπουλος. « Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει σκυλί, αντί να αγοράσει ένα από pet shop, θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα από τα αδέσποτα που υπάρχουν στον Δήμο της Αθήνας» καταλήγει.