Εικόνα από τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου, Γιάννη Πρετεντέρη, εξασφάλισε το Mega.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, μία σακούλα που περιείχε μασούρια με δυναμίτη και μηχανισμό ήταν αυτό που σήμανε συναγερμό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε, όπως είπε ο ίδιος ο Γιάννης Πρετεντέρης από τον κηπουρό ο οποίος ενημέρωσε την ασφάλειά του.

Η διαδικασία της περισυλλογής του εκρηκτικού μηχανισμού ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και το σημαντικό για τις αρχές είναι ότι οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να τον παραλάβουν ατόφιο από το σημείο, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Το πακέτο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου θα ερευνηθεί για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, βιολογικό υλικό, ή άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες.

Εκτιμάται ότι τον μηχανισμό τον πέταξαν οι δράστες στην αυλή του σπιτιού, ίσως κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν εξερράγη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, που θα διευκρινιστούν από την εργαστηριακή έρευνα.

Δύο φαίνεται να είναι τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία δεν σημειώθηκε η έκρηξη: είτε είχε γίνει λάθος στην τελική συνδεσμολογία του μηχανισμού είτε ήταν παλιά η δυναμίτιδα και δεν σημειώθηκε η έκρηξη.

Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου

«Δεν είναι η πρώτη φορά, ελπίζω να είμαι υγιής για να μην είναι και η τελευταία» ανέφερε ο Γιάννης Πρετεντέρης στην πρώτη του αντίδραση μετά την απόπειρα της επίθεσης στο σπίτι του με εκρηκτικό μηχανισμό.

«Είναι πολύ δύσκολο να αισθάνεσαι την παραβίαση του σπιτιού σου γιατί διαφωνεί με αυτά που λες και γράφεις. 51 χρόνια της Δημοκρατίας είναι αηδιαστικό στη Δημοκρατία μας να κυκλοφορούν τέτοιου είδους μυαλά. Για να πας να κάψεις του αλλουνού το σπίτι πρέπει να είσαι διαταραγμένος» σημείωσε ο ίδιος.

«Έφυγα από το σπίτι για να έρθω εδώ και καθοδόν με σταματούν οι άνδρες της ασφάλειάς μου να μου πουν ότι βρέθηκε στο σπίτι. Εγώ συνέχισα, οι άλλοι γύρισαν πίσω. Δεν εξερράγη για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Δεν είχα απειλητικά ή προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ούτε απειλές. Δεν υπήρχε κάποια όξυνση τους τελευταίους μήνες ή χρόνια.

Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της Αντιτρομοκρατικής θα βρουν άκρη. Όσες φορές μου έτυχε να δεχτώ απειλές, βρέθηκε άκρη. Αυτοί οι άνθρωποι μας προστατεύουν».