Κανέναν ενδοιασμό στο να τραβήξει μαχαίρι και να επιχειρήσει να αφαιρέσει ζωή αστυνομικού δεν είχε ένας 30χρονος Αφγανός, ο οποίος γύρω στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης (7/2) τραυμάτισε με μαχαίρι αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών.

Ο άνδρας κινούνταν στην οδό Αγησιλάου, στην περιοχή της Ομόνοιας, ωστόσο κρίθηκε ύποπτος από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που τον σταμάτησε για έλεγχο στον δρόμο. Κατά την επιχείρηση των αστυνομικών να τον ελέγξουν, ο νεαρός άνδρας εμφάνισε ένα μαχαίρι μήκους 15 εκατοστών και επιτέθηκε εναντίον τους. Ένας αστυνομικός κατάφερε να αποφύγει το χτύπημα, όμως, ένας συνάδελφός του δεν στάθηκε τυχερός και ο 30χρονος Αφγανός τον πέτυχε στην ωμοπλάτη (σ.σ. λίγο κάτω από τη μασχάλη), τραυματίζοντάς τον.

Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο, αλλά αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον καταδίωξαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο αστυνομικός –μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από άλλους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.– μεταφέρθηκε στο 401ΓΣΝΑ για νοσηλεία και εξετάσεις. Σε ό,τι αφορά τον δράστη, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, χωρίς να συνεργάζεται με τους αστυνομικούς, αν και ταυτοποιήθηκε.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων.