Σοκ σε γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, αφού, όπως καταγγέλλεται, 92χρονη τρόφιμος ήπιε καθαριστικό αντί για νερό, με μοιραία κατάληξη για τη ζωή της. Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία, μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τη Δευτέρα, ωστόσο, η Αστυνομία ενημερώθηκε σήμερα οπότε και διενεργείται έρευνα σε βάθος προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως υπό ποιες συνθήκες η άτυχη τρόφιμος ήπιε καθαριστικό αντί για νερό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν οι κάμερες ασφαλείας, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου. Από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και στο πλαίσιο της προανάκρισης λαμβάνονται καταθέσεις.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ανάμεσα στα μπουκάλια του νερού, υπήρχε και ένα το οποίο αντί για καθαρό νερό περιείχε καθαριστικό. Υπάλληλος φέρεται να το πήρε κατά λάθος και να το έδωσε στην άτυχη γιαγιά για να πιει με μοιραίο αποτέλεσμα για τη ζωή της.

Η οικογένεια της 92χρονης βρίσκεται σε σοκ και ήδη έχει υποβάλλει μήνυση για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Βαρύ όμως είναι το κλίμα και στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Τώρα αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα από τη νεκροψία-νεκροτομή και τις τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου της άτυχης γερόντισσας.