Ο ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι

Ο «Ντούτσε» που εμπνεύστηκε τον φασισμό και αιματοκύλησε τον κόσμο


ΚΟΣΜΟΣ
8:46
19/03/2014
Ο ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι
103
loading

Ο εισηγητής της φασιστικής ιδεολογίας και ένας από τους «κακούς» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν χρειάζεται καμία απολύτως σύσταση.

Ο μεγαλομανής και αλαζόνας Μουσολίνι ήρθε πραξικοπηματικά στα πολιτικά πράγματα της Ιταλίας μόνο και μόνο για να φέρει την καταστροφή και τον όλεθρο τόσο στη χώρα όσο και στην οικουμένη ολόκληρη, μέσα από τον διαβόητο «Άξονα» και τη συμμαχία του με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Παρά το γεγονός ότι η Ιταλία εξελίχθηκε γρήγορα στον αδύναμο κρίκο του «Άξονα» και η μεγαλομανία του δικτάτορα βρισκόταν σε πλήρη αναντιστοιχία με τις επιχειρησιακές ικανότητες των ενόπλων δυνάμεών του, αυτό δεν εμπόδισε τον Μουσολίνι να ριχτεί με τα μούτρα στον πόλεμο, παρά τη συντριπτική ήττα που υπέστη μάλιστα ο ιταλικός στρατός στα βουνά της Πίνδου από τις ελληνικές δυνάμεις.

Το μόνο τέλος που άξιζε στον δικτάτορα, ο οποίος κυβέρνησε με πυγμή από το 1922-1943, έμελλε να δοθεί από το ζοφερό πνευματικό του παιδί, το φασιστικό κόμμα, που τον ανέτρεψε από την εξουσία και τον συνέλαβε τελικά. Κι αν η διάσωσή του από τις ειδικές δυνάμεις του ναζιστικού στρατού κρίνεται εντυπωσιακότατη, ούτε κι αυτή δεν θα του έδινε την πολυπόθητη ελευθερία.

Ο «Ντούτσε» πέρασε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του ως αιχμάλωτος ηγέτης-μαριονέτα του σκιώδους καθεστώτος Σαλό, πριν βρει τελικά φρικτό θάνατο από τα χέρια των ιταλών αντιστασιακών.

Κι όλα μάλιστα ξεκίνησαν από έναν 20χρονο νεαρό, φανατικό θιασώτη του αντιπολεμικού κινήματος και λιποτάκτη του στρατού, που συνελήφθη από την ελβετική αστυνομία γιατί συμμετείχε στη διοργάνωση γενικής απεργίας!

Ποιος θα πίστευε ότι ο σοσιαλιστής επαναστάτης και ακραία φιλειρηνιστής Μουσολίνι θα εξελισσόταν στον μεγαλομανή δικτάτορα της Ιταλίας;

Πρώτα χρόνια

Γεννημένος στις 29 Ιουλίου 1883 σε χωριό της ιταλικής επαρχίας Εμίλια-Ρομάνια, ο Μπενίτο Αντρέα Μουσολίνι μεγαλώνει μέσα σε οικογένεια που εμφορείται από σοσιαλιστικές ιδέες: ο σιδηρουργός πατέρας του ήταν ταυτοχρόνως και αριστερός συνδικαλιστής, ενώ της ίδιας πολιτικής κατεύθυνσης ήταν και η δασκάλα μητέρα του (αν και θεοσεβούμενη καθολική).

Ο μικρός Μπενίτο διαπρέπει στο σχολείο και επιδεικνύει σημάδια ευστροφίας, αν και η έλλειψη πειθαρχίας και το εκρηκτικό και βίαιο ταμπεραμέντο του θα του φέρουν συνεχώς προβλήματα με τις σχολικές Αρχές. Παρά το πολυτάραχο βέβαια των πρώτων αυτών χρόνων του και τις συνεχείς αποβολές του, απότοκο του πάθους του πατέρα του για τον επαναστατικό σοσιαλισμό και την ανυπακοή κόντρα σε κάθε εξουσία, ο Μπενίτο αποφοιτεί από το σχολείο με το δίπλωμα του δημοδιδάσκαλου (1901) και για σύντομο χρονικό διάστημα θα διδάξει σε σχολικές αίθουσες...

Παθιασμένος σοσιαλιστής

Η σχολική αίθουσα ωστόσο θα αποδεικνυόταν ιδιαιτέρως μονότονη για τον Μουσολίνι, που εγκαταλείπει την καριέρα του εκπαιδευτικού μόλις την επόμενη χρονιά. Ειρηνιστής και αντιμιλιταριστής, λιποτακτεί από τον ιταλικό στρατό και καταφεύγει στην Ελβετία, για να αποφύγει τη σύλληψη.

Εκεί, κάνοντας πλήθος χειρωνακτικών δουλειών, έρχεται σε επαφή με τα έργα των θεωρητικών του σοσιαλισμού και εντάσσεται στο σοσιαλιστικό κίνημα. Σύντομα θα κερδίσει τη φήμη του ικανού ρήτορα, που μαγνητίζει τα ακροατήριά του, και θα ριχτεί με πάθος στην επαναστατική ιδεολογία, καλώντας τον λαό σε γενικές απεργίες.

Δεν θα έπαιρνε βέβαια πολύ στις ελβετικές Αρχές να βάλουν στο στόχαστρο τη σοσιαλιστική δράση του και την οργάνωση μαζικών διαδηλώσεων και το 1904, αφού προηγουμένως φυλακιστεί, εκδιώκεται τελικά από τη χώρα. Αφού ολοκληρώσει -παρά τη θέλησή του- τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Ιταλία, επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Ελβετία, πρωτοστατώντας πια στον σοσιαλιστικό αγώνα.

Συλλαμβάνεται όμως για άλλη μια φορά και απελαύνεται και πάλι στην Ιταλία, με τις περιπέτειες και τις συλλήψεις του να μην έχουν τέλος! Αφού περάσει από Αυστρία και Λιβύη και διωχθεί και πάλι για την έντονη πολιτική δράση του ως δημοσιογράφος και εκδότης σοσιαλιστικών επιθεωρήσεων, επιστρέφει κάποια στιγμή στην Ιταλία και το 1911 θα τον βρει για άλλη μια φορά πίσω από τα κάγκελα, τώρα ως υποκινητή διαμαρτυριών κατά της εισβολής της Ιταλίας στη Λιβύη.

Εν τω μεταξύ, το 1910 παντρεύτηκε τη Rachele Guidi, με την οποία θα αποκτήσουν πέντε παιδιά.

Με την αποφυλάκισή του το 1912, οι ιθύνοντες του σοσιαλιστικού κόμματος της Ιταλίας τον τοποθετούν διευθυντή της έγκυρης κομματικής εφημερίδας «Avanti!» («Εμπρός!»). Ο Μουσολίνι άρχισε να γίνεται γνωστός και τα άρθρα του γνώρισαν πιστούς αναγνώστες...

Το τέλος της σοσιαλιστικής περιόδου, η Πορεία προς τη Ρώμη και η άνοδος στην εξουσία

Παρά το γεγονός ότι ως συνεπής σοσιαλιστής, φιλειρηνιστής, πολέμιος του επεκτατισμού και υποστηρικτής της αρχής της ουδετερότητας καταδίκασε αρχικά την κάθοδο της Ιταλίας στα αιματοβαμμένα χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου, σύντομα θα μεταστραφούν οι απόψεις του, θεωρώντας πια τον πόλεμο ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μετατραπεί η Ιταλία σε μεγάλη δύναμη.

Η δραστική αυτή αλλαγή πλεύσης θα τον έφερνε ωστόσο εκτός σοσιαλιστικού συνασπισμού, με τον ίδιο να απορρίπτει πια τις σοσιαλιστικές ιδέες που τόσο είχε παλέψει για να δει πράξη! Ταυτοχρόνως, οι υπέρμετρες φιλοδοξίες του για προσωπική άνοδο είχαν αρχίσει να τον απομακρύνουν από τις πραγματικότητες της εργατικής τάξης και τα κείμενά του δεν χαρακτηρίζονταν πλέον από συνέπεια προς τις σοσιαλιστικές ιδέες. Η απότομη στροφή του από τον σοσιαλισμό στον εθνικισμό υπήρξε ραγδαία.

Το 1915 θα βρει τον Μουσολίνι στις τάξεις του ιταλικού στρατού να μάχεται στην εμπροσθοφυλακή ως δεκανέας, τραυματισμός του ωστόσο τον αποστρατεύει πρόωρα και τον στέλνει πίσω στο Μιλάνο και τις εκδοτικές του υποχρεώσεις: ιδρύει την αντιδραστική εφημερίδα «Il Popolo d' Italia« («Ο λαός της Ιταλίας») και την ομάδα Fasci d' Azione Rivoluzionaria, με τις ιδέες του να διαπνέονται πια από αντίδραση και υπερπατριωτισμό, την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει πλέον εχθρικά τις διεκδικήσεις των εργατών!

Μεταπολεμικά, ο Μουσολίνι βάζει στο στόχαστρο τα πεπραγμένα της ιταλικής κυβέρνησης και την υποχωρητικότητά της στη Συνθήκη των Βερσαλιών, ενώνοντας ταυτοχρόνως τις διάφορες ακροδεξιές εξτρεμιστές ομάδες κάτω από μία μεγάλη ομπρέλα: τον φασισμό του.

Τον Μάρτιο του 1919 ιδρύει το Φασιστικό Κόμμα της Ιταλίας με πρόταγμα την άρση των διακρίσεων της κοινωνικής τάξης και την προώθηση των φιλοπατριωτικών αισθημάτων, με την ελπίδα να ανέλθει και πάλι η χώρα στα ένδοξα μεγαλεία του ρωμαϊκού παρελθόντος της.

Πέρα από την επίσημη πολιτική γραμμή, ο Μουσολίνι οργανώνει παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου, τους διαβόητους «Μελανοχίτωνες» («Μαύρα Πουκάμισα»), τρομοκρατώντας σοσιαλιστές και κάθε πιθανό και απίθανο αντίπαλο. Η μάχη των δρόμων σύντομα θα ανακηρύξει τη φασιστική ιδεολογία του νικητή!

Το Partito Nazionale Fascista (PNF - Εθνικό Φασιστικό Κόμμα) εκλέγεται στη Βουλή το 1921, εκμεταλλευόμενο το πολιτικό και κοινωνικό χάος που ο ίδιος συνέβαλε καθοριστικά να δημιουργηθεί. Μέχρι το 1922, με την ιταλική κοινωνία βουτηγμένη στις συρράξεις, τις απεργίες και το κύμα βίας και τρομοκρατίας που έσπερναν τεχνηέντως οι Μελανοχίτωνές του, ο Μουσολίνι ισχυρίζεται όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι μόνο αν είχε πλήρως την εξουσία στα χέρια του θα μπορούσε να επαναφέρει την τάξη.

Με την ατμόσφαιρα να μυρίζει εμφύλιο πόλεμο και τις τοπικές φασιστικές παρατάξεις πιο δυνατές (και κακόβουλες) από ποτέ, ο Μουσολίνι αποφασίζει να δείξει τη δύναμή του: στις 31 Οκτωβρίου 1922 περισσότεροι από 100.000 φασίστες και Μελανοχίτωνες παρελαύνουν τελετουργικά στη Ρώμη, σε αυτό που θα μείνει στην Ιστορία ως «Πορεία προς τη Ρώμη» (Marcia su Roma).

Το πραξικόπημα αναγκάζει τον βασιλιά της Ιταλίας Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ' να του παραδώσει την εξουσία για να αποφύγει τα χειρότερα. Ο Μουσολίνι ορκίζεται με συνοπτικές διαδικασίες πρωθυπουργός, αν και σύντομα θα κουτσούρευε δραστικά τους δημοκρατικούς θεσμούς: μέχρι το 1925 είχε ήδη γίνει δικτάτορας, αναγκάζοντας άπαντες να τον προσφωνούν πλέον «Il Duce» («Ο Ηγέτης»).

Πέρα από την απολυταρχική διακυβέρνηση που εισήγαγε, τον μηχανισμό πλήρους φασιστικοποίησης του πολιτικού καθεστώτος της χώρας, τη λογοκρισία, την προπαγάνδα και τη διαβόητη Φασιστική Αστυνομία -που έσπειρε τον τρόμο στην Ιταλία-, στα θετικά του καταμετρώνται το εκτεταμένο πρόγραμμα δημόσιων έργων και ο περιορισμός της ανεργίας, κάτι που θα του φέρει πρόσκαιρη λαοφιλία...

Πολεμικές περιπέτειες

Ο άλλοτε φιλειρηνιστής και αντιμιλιταριστής Μπενίτο Μουσολίνι ήταν πια οπαδός του δόγματος της άκρας επιθετικότητας και του επεκτατικού εθνικισμού. Κι έτσι, ο μεγαλομανής Ντούτσε, αποφασισμένος να δείξει στην οικουμένη τη δύναμη του φασιστικού του καθεστώτος, εισβάλει στην Αιθιοπία το 1935 καταλαμβάνοντας στα γρήγορα την πρωτεύουσα της αδύναμης χώρας Αντίς Αμπέμπα.

Τα νέα εδάφη προσαρτήθηκαν στη νεότευκτη Ιταλική Αυτοκρατορία του, ενώ λίγο αργότερα, το 1936, θα ξαποστείλει τους φασίστες του στον Ισπανικό Εμφύλιο, επιδιώκοντας να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής του προσφέροντας άφθονη στρατιωτική βοήθεια στον επίσης φασίστα στρατηγό Φράνκο, ο οποίος είχε στασιάσει κατά της δημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας, πυροδοτώντας έτσι την εμφύλια σύρραξη.

Ο αλαζονικός του χαρακτήρας ωστόσο και οι πρώιμες αυτές δειλές στρατιωτικές επιτυχίες κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τον άλλο δικτάτορα του καιρού, τον γερμανό ναζιστή Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος επιδίωξε να εγκαθιδρύσει στενές σχέσεις με το φασιστικό καθεστώς του Ντούτσε, τρέφοντας έτσι τη μεγαλομανία του.

Ο Μουσολίνι, κολακευμένος από το άνοιγμα του Χίτλερ προς την πλευρά του, υπογράφει το 1939 την πολεμική συμμαχία των δύο χωρών, που ο ίδιος ονόμασε «Άξονα».

Την ίδια χρονιά, ο Μουσολίνι προσαρτά την Αλβανία στην πήλινη αυτοκρατορία του και τον επόμενο χρόνο εισέρχεται επισήμως στα χαρακώματα του B' Παγκοσμίου, κηρύσσοντας στις 28 Οκτωβρίου 1940 τον πόλεμο κατά της Ελλάδας, την εμφατική αρχή του τέλους του!

Κι αυτό γιατί η αήττητη ιταλική πολεμική μηχανή, όπως την ήθελε εξάλλου η μεγαλοστομία του Ντούτσε, κατέρρευσε όταν συνάντησε την υποδεέστερη τόσο σε αριθμό όσο και οπλισμό ελληνική δύναμη της Πίνδου, την ίδια στιγμή που οι στρατιωτικές επιδόσεις των Ιταλών δεν υπήρξαν καλύτερες και στα άλλα μέτωπα (Βόρεια Αφρική).

Και μόνο με τη γερμανική παρέμβαση τον Απρίλιο του 1941 θα διασωζόταν ο Μουσολίνι στη θέση του, καθώς οι αδυναμίες του στρατού του δεν μπορούσαν πια να κρυφτούν. Η ιταλική πανωλεθρία στο Έπος του 1940 είχε όμως ήδη σημάνει την αρχή του τέλους...

Η ήττα της Ιταλίας και οι περιπέτειες του δικτάτορα

Το 1942, στην Καζαμπλάνκα, οι Ουίνστον Τσόρτσιλ και Φράνκλιν Ρούσβελτ έδιναν το πράσινο φως για την εισβολή των Συμμάχων στη Σικελία και το τέλος της ιταλικής εμπλοκής στον πόλεμο. Με τα συμμαχικά στρατεύματα να ανηφορίζουν σχεδόν ανενόχλητα την ιταλική χερσόνησο τον Ιούλιο του 1943 και άπαντες να θεωρούν την υπόθεση «Ιταλία» τελειωμένη, η πίεση στον Μουσολίνι από τους δικούς του να παραιτηθεί από τα αξιώματά του γιγαντώθηκε.

Ο ίδιος εγκαταλείπει τελικά την εξουσία και με βασιλική διαταγή συλλαμβάνεται. Σύντομα βέβαια γερμανοί κομάντο θα τον απελευθέρωναν από το θέρετρο όπου κρατείτο, με τον ίδιο να μετακινεί την κυβέρνησή του στη Βόρεια Ιταλία, ελπίζοντας να επανακτήσει την επιρροή του και να ανασυστήσει το φασιστικό κράτος του.

Στις 4 Ιουνίου 1944 ωστόσο τα συμμαχικά στρατεύματα έμπαιναν στη Ρώμη και κάθε συζήτηση για το ποιος είχε την εξουσία στη χώρα έπαιρνε απρόοπτο τέλος. Ο μεταμφιεσμένος Μουσολίνι και η ερωμένη του Claretta Petacci επιχειρούν να διαφύγουν στην Ελβετία, συλλαμβάνονται ωστόσο από τους ιταλούς αντάρτες της Αντίστασης στις 27 Απριλίου 1945 και εκτελούνται την αμέσως επόμενη μέρα (28 Απριλίου 1945).

Τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν κατόπιν στο Μιλάνο, όπου κρεμάστηκαν ανάποδα στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να παραδοθούν στη χλεύη του πλήθους.

Ο ιταλικός λαός υποδέχθηκε τον αφανισμό και τον εξευτελισμό του Ντούτσε χωρίς τύψεις: τους είχε υποσχεθεί ρωμαϊκά μεγαλεία, το μόνο που τους έδωσε ωστόσο η μεγαλομανία του ήταν ανατροπή της κοινής λογικής, πόλεμο και μιζέρια...

Δείτε όλα τα πρόσωπα που φιλοξενούνται στη στήλη «Πορτραίτα» του newsbeast.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

103
σχόλια
 1. avatar Θοδωρής Π.

  Ποιος έχει συντάξει το άρθρο;

 2. avatar darvin_50

  Σφαγή του γαυρου απ τη διαιτησια! Τον παιζει 50-50 γμτ!!

  1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   χαχαχχαχα.δοθηκε κ πεναλντι κατα του ολυμπιακου!...το ειδαμε κ αυτο

   1. avatar darvin_50

    άσε! και να φανταστεις ο Γιαννακοπουλος ειπε οτι ηταν..αυστηρο! Εδω τον εθαψε τον Φαν Περσι κι αυτος λεει..αυστηρο!

    1. avatar Douskas John

     ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΣΑΣ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ .ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ

    2. avatar Douskas John

     Βρε δεν ντρέπεστε όλοι σας με τον χασάπη θα με αφήσετε μόνο μου που είναι και αυτός ολυμπιακός να σας αντιμετωπίζω . Οχι ρε γαμώτο . Social ΒΟΉΘΕΙΑ . Εγώ άμυνα και εσύ βάλε ένα γκόλ να σκίσουμε .Τον χασάπη θα τον χρησιμοποιήσουμε αλλού.

   2. avatar Douskas John

    Έλα βρε Darvin τον παίζει γερμανικά ,άρα δίκαια

   3. avatar angie

    Μη γελάτε, ο Social υποφέρει. Πρέπει να του πάω τσιγάρα. Κρίμα η Ολυμπιακάρα.

  2. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

   darvin_50
   χαχαχαχα
   Σωστός...
   Οι συνήθειες δεν κόβονται εύκολα.Άμα έχουν συνηθίσει στην Ελλάδα το 110 -0 ,τους κακοφαίνεται.

 3. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

  Αδιαμφησβητητα ο πιο ανικανος ηγετης μεγαλου κρατους τον 20ο αιωνα. Οπως κακη ηταν και η ηγεσια του Ιταλικου στρατου. Ο ιταλος στρατιωτης πολεμησε ηρωικα παρα το οτι δε πιστεψε σχεδον ποτε στα \"ιδανικα\" αυτου του πολεμου υπο αντιξοες συνθηκες και με πολυ υποδεεστερο τεχνολογικα υλικο απο τους αντιπαλους του , με εξαιρεση φυσικα τον πολεμο του 40 οπου ηττηθηκε απο τα λαθη της ηγεσιας του και τον ηρωικο αγωνα της Ελλαδος.

 4. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  Από τη wikipedia ρε φίλε...
  Κοίτα με ποιους διαφωνώ.
  Με ανθρώπους που διαβάζουν ιστορία από τη wikipedia !!!!!
  ΈΛΕΟΣ ΡΕ!!!
  Από τη wikipedia !!!
  Που ο ίδιος παλαιότερα είχε κατηγορήσει τον MYGDONAS ότι διαβάζει ιστορία από εκεί επειδή είναι αστήρικτη ιστορικά!
  Μείνετε άνεργοι ιστορικοί και συγγραφείς:ΥΠΆΡΧΕΙ Η WIKIPEDIA !!!!!!!!!!!!!!!!

  1. avatar darvin_50

   Εδω υπαρχει το τμημα επανεγγραφης της ελληνικης (και παγκοσμιας) ιστοριας απ τον συνδεσμο. Η Βικιπεδια σε χαλασε?

 5. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  darvin 50
  Οι ιστορικές σου γνώσεις περιορίζονται στην wikipedia ?
  Από εκεί περιμένεις να μάθεις Ιστορία?
  Από εκεί θα μάθεις για τον Δραγούμη?
  Τεράστιες ιστορικές γνώσεις,πραγματικά...
  Στο μεταξύ,στο τέλος του ίδιου άρθρου,μιλάει για τον εθνικισμό του Δραγούμη και πως προσπαθούσε να τον συνδυάσει με τον σοσιαλισμό,αλλά είπαμε:Μυστικά και ψέμματα!

  1. avatar darvin_50

   Μεσα επεσες ρε μαυρε! Ακριβως απο κει εμαθα ιστορια! Λαθος μου λες ε?

 6. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  darvin 50
  Είσαι ειδικός στο να παραποιείς ακόμα και τα πιο οφθαλμοφανή στοιχεία.
  Γιατί δεν πας και δύο γραμμές παρακάτω ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΆΡΘΡΟ???
  Ποσά ψέμματα?????

  1. avatar darvin_50

   Αμ το φανταστηκα μαυρε πως κατα κει θα το πηγαινες. Λαθος μου η αναφορα. Τελικα ομως..δε μας ειπες. Αποφασισε! Καλα τα λεει η δεν τα λεει η Βικεπεδια? Θελω να πω τα λεει οπως βολευει το συνδεσμο η μπα? (Παρεμπιπτοντως η Βικεπεδια στο τελος του λημματος, οπως και σ ολα τ αλλα λημματα εχει πληρη βιβλιογραφια)

 7. avatar Χείρων Κένταυρος

  ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ (ΥΠΑΚΠΟΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΞΟΝΑΣ

  1. avatar punentes

   Και ο αξονας επαιξε το βρωμικο παιχνιδι των μεγαλων δυναμεων,αν ψαξει κανεις,δεν ηταν τιποτα τυχαιο,δικτατορες που ανεβηκαν στην εξουσια,με τις ευλογιες αγγλοφιλων βασιλεων,ανοχη του αξονα στην συμμετοχη του στον Ισπανικο εμφυλιο,και αρκετο χρημα,με πλαγιους η οχι τροπους
   Πολυ βρωμια,εις βαρος των λαων

  2. avatar darvin_50

   Μαυρε... εσυ δεν θα δωσεις τα ευσημα στον συναγωνιστη και ομοιδεατη σου Χοιρονα για τις επαρκεστατες και τεκμηριωμενες ιστορικοπολιτικες του αποψεις? Ετσι, για να τον ενθαρρυνεις και να συνεχισει τις ιστορικες του σπουδες και ν αποφοιτησει απ τη διαθλαση?

   1. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

    darvin_50
    Αμφιαβαλλεις ότι ο Τσώρτσιλ ήταν ΜΈΓΑΣ σφαγέας???
    Δεν του καταλογίζεις και ένα τεράστιο μέρος ευθύνης για τον Ελληνικό Εμφύλιο?
    Δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς.

    1. avatar punentes

     Ο τσωρτσιλ και ο Σταλιν ειχαν σχεδιασει το μελλον της Ελλαδας απο τις 8ʹ Οκτωβριου 1944,ακομα και την βιαστικη επιστροφη του ζαχαριαδη,την εξοντωση Βελουχιωτη,και αλλων ικανων,για να ερθει ευκολοτερα η απολυτη επιβολη της Αγγλιας στο δηθεν \"Μηλον της εριδος\"
     Αγγλια ,Γαλλια,Ρωσια,εμμεσα και η Γερμανια,παντα συμμαχουσαν και επαιζαν τις τυχες των λαων,με βρωμικο τροπο,
     Ο ορος ΕΣΣΔ και κομμουνισμος,και η προσθηκη των ΗΠΑ,μαλλον σταχτη στα ματια για τον κοσμακη ηταν

  3. avatar darvin_50

   Πεστα ρε Χοιρονα! Στους αγραμματους που παραποιουν την Ιστορια!

 8. avatar Nick

  Αυτά παθαίνουν ντούτσε όσοι παίρνουν ανόητες αποφάσεις στη ζωή τους!
  (Μιας και το έφερε η κουβέντα,ξέρετε ποιά ήταν η τρίτη γυναίκα που έφτυσε το κρεμάμενο πτώμα του μουσολίνι; Η γιαγιά του Τζόι!)

 9. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  Spiros Ops
  Δεν ξέρω τι σχέση ηχείο Δραγούμης με τους πυρσούς,μπορώ όμως να σου πω,ΜΕ ΑΠΌΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΆ,πως ωτός ο Δραγούμης,όσο και ο γαμπρός του Π.Μελάς,αυτοί που δεν άφησαν τη Μακεδονία να χαθεί,ΉΤΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΈΣ!!!!!!!!!!!!!!
  Ο ίδιος ο Δραγούμης δε,αναλύει το πως μπορεί ένας εθνικιστής ηγέτης να ακολουθήσει και τον σοσιαλισμό,ΠΕΡΊΠΟΥ 30 ΧΡΌΝΙΑ πριν τον Χίτλερ.(άρα προφανώς δεν ήταν ναζιστής,όπως ίσως πολλοί πλήρως απαλλαγμένοι από εγκέφαλο σκεφτούν).

  1. avatar darvin_50

   Μαυρε..φανταζεσαι να ζουσε σημερα ο Δραγουμης ε? Και να προλογουσε λεει τον...γερμενη ( αντε καλα! Τον παναγιωταρο!) σε προεκλογικο του λογο! Μπορεις να φανταστεις κατι σουρεαλιστικοτερο απ αυτο?

   1. avatar ax_koula

    Τέρας γενικής μόρφωσης είσαι βρε Δαρβινοχτυπαβάρα! επι παντός επιστητού έχεις γνώμη αλλά λίγη γνώση.. εκείνο το \"προλογούσε\" δε σε κατατάσσει στους δυνατούς χρήστες της ελληνικής γλώσσας.... όσο για τον Δραγούμη θα γυρίζει στον τάφο του αν ήξερε πώς ένασ κοκκινοφασίστας τον εξυμνεί με τόση θέρμη...αυτό κι αν είναι σουρεαλισμός!

    1. avatar darvin_50

     Χαχανιτσα, ευαισθητη υποκριτρια φυσικα και τους συγκεκριμενους θα τους «προλογουσε». Αλλους, κανονικους..ανθρωπους ισως τους προλογιζε! Αλλα..μ αρεσει η διαρκης σου αναζητηση για ορθογραφικα ή συντακτικα μου λαθη! Δειχνει ακριβως τη «λυσσα» σου (μονιμο χαρακτηριστικο των υπανθρωπων) για αντιπαραθεση ενώ απ την άλλη, εμενα αυτό είναι..βουτυρο στο ψωμι μου. Α ναι! Ακομα περιμενω να μου πεις πως..ειναι η σωστη εκφραση στο «ποιουν τιμη για μενα» που εγραψα καπου αλλου και δε..σου αρεσε. Τελικα θα.. μου πεις το «σωστο»?

 10. avatar testament

  νομπελ εξυπναδας ο μπενιτο.κατι σαν τον αιμιλιο ενα πραγμα

  1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   μεγαλος στρατηγος..οπου πηγε τον γλεντησαν

 11. avatar darvin_50

  Μη φατε! Φαϊ ποτο κερασμενο απ τον μυγδαλα σημερα! Γιορταζει! Διευθυντης οχηστρας ο Αιμιλιος (Λιακος).Και στο μικροφωνο η..χαχανιτσα! (μεσω skype απ τη μακρινη..Αλασκα)! Παλαμακια θα βαρανε οι λοιποι κοκορομυαλοι!. Πορτα ο... μπαλουρδος με κανα δυο καραφλοκορακες ακομα.! Μετρ σαλας θα ειναι ο...Βασιλακης (να σας πεταει και καμια γραφικοτητα να φτιαξει ατμοσφαιρα) !Στο σερβιρισμα ο μαυρος (που εχει τροπους). Σεφ ο ινεθ (που εχει και διεθνεις σπουδες. Μαγειρικης)! Και το..λογαριασμο (ειδικαι τιμαι λογω Μπενιτο) θα σας τον φερει ο κυρ παντελης!! (που τα χει καλα με ολους). Ντουσκα, Σπυρο και λοιποι..... αναρχοαπλυτοι και αναρχοφραμπαλοι, μη τολμησετε να δωσετε \"παραγγελια\" στη χαχανιτσα! Η επιθυμια σας δεν θα εισακουσθει!

  1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   βαζω το \"κοστουμι\' μου(αυτο που εχει μανικια χιαστι πισω) και ερχομαι....

   1. avatar Σατανάς

    η στολή εργασίας σας στο κτήνος είναι αυτή?

    1. avatar darvin_50

     κυρ Παντελη κοιτα μη τους γδαρεις με τη λυπητερη! Δεν ειναι ολα ρε αδερφε τρεις το λαδι τρεις το ξιδι εξι το λαδοξιδο. Θα τα βγαλιεις απ αλλου εσυ τα σπασμενα.

    2. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

     δυστηχως κυρ παντελη...δεν ειμαι νταρβιν..(αν και δεν εχω θεμα να σου ποιος ειμαι)
     εσυ παντως εισαι η\' το @φιδι ή ο μις υφηλιος...οι και τα δυο μαζι
     οποτε \"αστειακια\" για διπλους λογαριασμους στα επιστρεφω στα μουτρα

 12. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  ΔΕ σε χάλασε Μπενίτο...
  Τιμή και δόξα στον Ελληνικό Στρατό που πολέμησε ηρωικά τους κατακτητές για να σώσει την ΠΑΤΡΊΔΑ του!!!!!

  1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   τι εγινε ρε μαυρε,τελικα λουφαζουν εντρομοι οι ξενοι οι λυκοι?...κρυφοκουμμουνι εισαι και εσυ

   1. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

    ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ
    Δε σε πιάνω φίλε.
    Πάρτο ξανά στα Ελληνικά.

    1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

     ...δεν το γραψα για να το καταλαβεις εσυ.

     1. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

      Ναι,γιατί το κατάλαβες εσύ.

     2. avatar darvin_50

      Μαυρε..με το δικιο σου! Που να το ξερεις εσυ? Αυτο ελειπε και ν ακουγες κι ανταρτικα!....

     3. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

      στιχος απο ανταρτικο τραγουδι εναι ρε φιλε, λογικο να μη το ξερεις

 13. avatar ΒΑΣΙΛΗΣ

  Γιατί δεν κάνετε και καμιά δημοσίευση για τον Δραγούμη;

 14. avatar Mihalis78

  Άμα εξαιρέσεις το εύστροφος και εργατικός στα πρώτα χρόνια του σαν να βλέπω τον Τσιπρέτο, κάπως έτσι λέτε να μας εξελιχθεί και ο δικός μας;

 15. avatar Johnny Floxie

  Από σοσιαλιστής/αγωνιστής για τα δικαιώματα του λαού, φασίστας/αγωνιστής κατά των δικαιωμάτων του λαού... Τι να πεις... Καταλαβαίνεις τώρα ότι ο εθνικισμός μόνο ζημιά μπορεί να κάνει σε σένα (κρέμασμα ανάποδα), στη χώρα σου (εκατομμύρια νεκροί Ιταλοί) και στις γειτονικές σου χώρες (χιλιάδες Έλληνες νεκροί...). Ας είμαστε ειλικρινείς η φασιστική ιδεολογία είναι αρρώστεια και όποιος την υποστηρίζει πρέπει να κλείνεται στο Δαφνί....

  1. avatar Σατανάς

   σωστό. Ακόμα καλύτερο θα ήταν βέβαια να κλειστεί στο δαφνί και όποιος υποστηρίζει τα σοσιαληστικά μορφώματα που γεννούν κάτι τέτοια φυντάνια, αφού τα εκπαιδεύσουν πρώτα στις \"αγαθές\" αρχές της δικατορίας του προλεταριάτου και της προσωπολατρείας του ηγέτη...

   1. avatar darvin_50

    κυρ παντελη ολα καλα? Τα μαζεψες τα νοικια σημερα? Ή στα καθυσετερησε κανας ταλαιπωρος τσαμπατζης και σε συγχισε?

    1. avatar Σατανάς

     Καλώς τον βολεμένο συνδικαληστολάτρη, πλήρωσε καμιά προστασία το σωματείο σήμερα?
     Κανένα επιδοματάκι απ τα καλά έπαιξε? καμιά αποζημίωση για τη διάδωση ορθών ιδεών?
     Καμια φοροφυγούλα έστω? (σε ιδεολογικά αγωνιστικά πλαίσια πάντα)

  2. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Και ο Κορδαλλός μια χαρά είναι για τέτοια ατομάκια. Γιατί όλως περιέργως, ΠΑΝΤΑ είναι μπλεγμένοι σε εγκληματικές ενέργειες.

  3. avatar Μygdonas

   ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

   1. avatar darvin_50

    Μυγδαλειον επιχειρημα.....!!!!!!!!Οποιος..σκοτωσε λιγοτερους..να στηριχτει παραυτα! (μα θελει και τα λεει η τρολαρει ο ....?)

   2. avatar Epicyon

    Πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξουμε δηλαδή???

 16. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

  Γι\' αυτό, γαύγουλοι, προσέχουμε... ό,τι λέει ο κάθε μεγαλομανής κρετίνος δεν είναι απαραιτήτως το καλύτερο για εμάς και τη χώρα μας...

  1. avatar Μygdonas

   ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ ΜΙΛΑΣ?ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

  2. avatar ax_koula

   Βεβαίως βεβαίως ...μόνο που στον Περισσό μέχρι τώρα ασχολούνται και λιβανίζουν τον Γεωργιανό χασάπη!!

   1. avatar Douskas John

    Βεβαίως βεβαίως αχ κούλα η κοτούλα . χαχα . Γράψε και κάτι ποιητικό , αυτά τα ωραία που γράφεις και γελάμε . κορυφή μου εσύ

   2. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

    τη έγινε κύρια κούλα? πρωι πρωι στα χαρακωματα?

    1. avatar ax_koula

     Εννοείς ώρα Αλάσκας γιατί στην Ελλάδα είναι μεσημέρι!!

     1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

      πρωι ειναι κυρια κουλα,ξερω τι λεω......αμα κοιμασαι στις τεσσερις,δωδεκα η ωρα που ξυπνησες ειναι ακομα ξημερωμα...
      κακκος αλητευεις μεχρι αργα..χαλας τα πρωτυπα του συνδεσμου !
      εμεις εδω μεσα ειμαστε ολοι δουλευταραδες,φτωχουληδες και αριστοι οικογενειαρχες.
      δεν θελουμε στη παρεα μας ρεμαλια..

     2. avatar ax_koula

      Εμείς στο Juneau ξενυχτάμε διαβάζοντας ενώ εσύ \"δουλευταρά\" μου δουλεύεις.. το πληκτρολόγιο νυχθημερόν ...και στην Αλάσκα βρέχει...Πάντως κάνεις προόδους. το κείμενο πιο πάνω με το άλλο σου εγώ.. είχε πολλή πλάκα! ξέφυγε από τις κρυάδες που συνήθως γράφεις..είδες το είπα ευγενικά...

     3. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

      ποιο κειμενο?ποιο αλλο μου μισο?δεν καταλαβαινω.....

     4. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

      *εγω\"
      ...δεν ξερω και να διαβαζω γμ το απολλωνιο φως μου!

    2. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

     Αχ κούλα, πώς μ\' αρέσει, αχ, που χρησιμοποιείς το μόνιμο άλλοθι του γαύγουλου: Τι έκανε ο άλλος κρετίνος...
     Μπράβο, θα πας μακριά. Τουλάχιστον σε κατηφόρα και με ούριο άνεμο. Για ίσωμα, δε σε βλέπω.

     1. avatar ax_koula

      Υπάρχει κι ανηφόρα Ιβάν ...γιατί την ξέχασες? και κορυφές βουνών .. Όλυμποι.. μανία με τις κατηφόρες!

  3. avatar Mihalis78

   Τα λες στην νύφη για τα ακούς πεθερά;

 17. avatar Χρήστος

  Και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, από σοσιαλιστές ξεκίνησαν, αλλά έφτιαξαν το δικό τους ολοκληρωτικό καθεστώς.
  Αλλά η τελευταία φράση, ας μας γίνει μάθημα: Υποσχέθηκαν μεγαλεία, εύκολες νίκες, ανέξοδα κατορθώματα. Δυστυχώς, στην ζωή, τίποτα δεν σου δίνεται δωρεάν, πρέπει να κοπιάσεις για να τα κερδίσεις.

  1. avatar Μygdonas

   ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ,ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΟΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.

 18. avatar laros

  Την περιπέτεια της Κέρκυρας και την προσάρτηση της Δωδεκανήσου στην Ιταλία ξέχασε ο αρθρογράφος.

 19. avatar Μygdonas

  Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ,Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

  1. avatar Epicyon

   Δηλαδή για να καταλάβω, εσύ την αλλαγή αυτήν την είδες για καλό???? Καθυστερημένος είσαι??? Συγγνώμη κιόλας

  2. avatar darvin_50

   Μυγδαλα.... τωρα γιατι εμενα μου θυμισες μ αυτη σου την \"ατακα\" τον Βεγγο με τον Ηλιοπουλο στον \"Ατσιδα\"?....\"Ολα ειναι ατμος!!.... Θρασυβουλααας!\" \"Το μονο σιγουρο πραμα στη ζωη ειναι ο θανατος! Θρασυβουλας!!\" \"Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΜΥΓΔΑΛΑΑΑΣ!!!

  3. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

   Φυσικά: Ο έξυπνος μπορεί να χαζέψει. Ο βλάκας, να βάλει μυαλό... δύσκολο.

  4. avatar piccolo_artista

   Μύγδονα μην νομίζεις ότι είσαι καλός επειδή τόσα χρόνια ψήφιζες πασοκ και τώρα τους ναζί... Βασικά η διαφορά είναι πολύ μικρή γιατί κομματόσκυλο ήσουν εκεί κομματόσκυλο είσαι και τώρα...

   1. avatar Μygdonas

    ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ.

    1. avatar punentes

     Πρωην πασοκοι δεν ηταν και ο κυριος μπουκουρας,και ο κυριος χρυσοβαλαντης;
     Το 99% της χρυσης αυγης,ειναι ειτε πρωην πασοκ,ειτε νδ,ολιγον κκε

  5. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

   ...ηρθα που ηρθα φτιαχτε το ωραια....θελω δωματιο με θεα!

   1. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

    ...και θα ερθει κι χοντρη η νοσοκομα,
    να μου βαλει τη κοκτελα με στο στομα

  6. avatar Defender

   ο εθνικιστής δεν γίνεται ποτέ άνθρωπος .

  7. avatar artur

   american history x edward norton

 20. avatar punentes

  Αγαπημενος απο τον λαο,ηταν παντα,ακομα και οταν αδικα φυλακισθηκε,το τι τραβηξε,και πηγε νωριτερα απο οτι επρεπε,ηταν η αναφορα μου

 21. avatar piccolo_artista

  Πρώην πασόκε του \'\'πατριωτικού\'\' χώρου Μύγδονα, πάλι μπερδεύεσαι. Στην Αλβανία πολέμησαν ΟΛΟΙ. Αλλά όταν κατέκτησαν την Ελλάδα οι ναζί τρέξατε να γίνετε σκυλάκια τους ξεχνώντας ότι είστε Έλληνες και οι ναζί οι κατακτητές μας. Δηλαδή είστε το ίδιο πράγμα με αυτούς που στην επανάσταση του 21\' προσκυνούσαν τους Τούρκους...

 22. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

  λες να ρθαν να με παρουνε εκεινοι παλι,θα τον {..} το ρουφιανο το μπακαλη.
  με εχει δωσει τρεις φορες και τις τρεις ηταν τεταρτη!
  και τωρα να ξαναρθανε οι {>>} νατοι! ρε αφηστεμε δω ,εκει δεν ειναι ωραια....θελω δωματιο με θεα!

 23. avatar Epicyon

  Είμαστε σίιιιιγουροι, Μύγδονα, πως θα πολεμούσες τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ, κοιμήσου ήσυχος.

 24. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ
  Οι Ιταλοί είχαν ήδη παραδοθεί.
  Οι Γερμανοί νομίζω πως είχαν ήδη αποχωρήσει.
  Αυτό που λες για το ΚΚΕ δείχνει πως γνωρίζεις πόσο λαμόγιο ήταν ο Ζαχαριάδης που κάποιοι θαυμάζουν.
  Μην κοπεί,δε βρίζω.

 25. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  punentes
  Για τον Μιλτιάδη συμφωνώ.
  Ο Κολοκοτρώνης είχε ΑΚΡΙΒΏΣ το τέλος που του έπρεπε.
  Αγαπημένος από τον λαό,στο σπίτι του,τριγυρισμένος από την οικογένεια του με χιλιάδες κόσμο στην κηδεία.

 26. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  Spiros Ops
  Ώπα φίλε,λάθος το πήρες.
  Δεν πήγαινε σε εσένα.Άλλου πήγαινε.Εγώ φταίω,έπρεπε να το ξεκαθαρίσω.

 27. avatar darvin_50

  Αναρωτιεμαι.... τις \"αρνητικες\" που φορτωσανε τον Σπυρο για το..αυτονόητο που εγραψε ποιοι ταχα μου να το κανανε? Συριζαιοι? Κουκουεδες? Πασοκοι? Nεοδημοκρατες? Κι αν ητανε γαυγιτες αυτοι...γιατι το κανανε? Αυτος εγραψε για..φασιστες! Οι καραφλοκορακες ειναι..εθνικιστες! (Καμια..σχεση! λεμε τωρα!) Μαλλον γιατι θελει η ..... να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει ε? Εσυ μαυρε τι λες? εχεις αποψη?

 28. avatar darvin_50

  Φανταζεσαι μαυρε? Στο site της γαυγης ειδες αφιερωμα στον Δραγουμη (φανταζομαι τις ..ιστορικες αληθεις θα ειχε μεσα ε?). Στο ιδιο site δηλαδη που κατα καιρους εχει \"τιμησει\" κι αλλους εθνικιστες! Χιτλερ, Μουσολινι κλπ! Τι τιμη λοιπον για τον Δραγουμη κι αυτη!....

 29. avatar ΑΧ ΧΤΥΠΑ ΒΑΡΑ

  ο βελουχιωτης οντως ειχε το τελος που \"επρεπε\"
  ευτηχως δηλ. για την ΗΓΕΣΙΑ του κκε, για τους ταγματασφαλιτες, για τους ναζι ,για τους ιταλους, για τους βουλγαρους,για τους αγγλου,και γενικοτερα για ολους ξενοδουλους.(και οσο και αν σου μοιαζει περιεργο, το \"ξενοδουλος\" δεν εχει να κανει με ρατσιστικα κριτηρια)

 30. avatar punentes

  Σκεψου τον Κολοκοτρωνη μοναχα,και τον Μιλτιαδη,και και διορθωσε οσα λες,περι αξιου τελους
  Να μην αναφερω χιλιαδες Ελληνες ηρωες ολων των εποχων,και απο την αλλη προδοτες που εζησαν στην χλιδη,και την εξουσια

 31. avatar darvin_50

  Ενταξει μαυρε? Εβγαλες το αχτι σου βαζοντας και τον Αρη μαζι με τα αλλα σκυλια? Ενταξει! Εκανες το χρεος σου απεναντι στη συνειδηση σου και στη παραταξη σου!

 32. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  Spiros Ops
  Τελικά έχεις δίκιο.
  Ο καθένας έχει το τέλος που του πρέπει.
  Και ο Χίτλερ πέθανε όπως έπρεπε.
  Και ο Μουσολίνι.
  Και ο Μεταξάς,με χιλιάδες κόσμο να πηγαίνει στην κηδεία του με ελληνικές σημαίες.
  Και ο Βελουχιώτης.
  Ο καθένας έχει το τέλος που του πρέπει.

 33. avatar darvin_50

  Μαυρε ξαναδιαβαζω το σχολιο σου..κι αναρωτιεμαι! Το αυτονοητο που επραξε ο Καπετανιος (σου) γιατι το προβαλεις σα δικο σου..ανθρωπιστικο εργο? Μηπως θα μπορουσες αραγε να μην υπακουσεις στην εντολη του? Και στο κατω κατω..απο ποτε το αυτονοητο αποτελει παραδειγμα ανθρωπισμου ή αλτρουισμου?

 34. avatar testament

  ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ σε λιγο θα μας πεις πως απειλησες τον καπετανιο με πιστολι και του ειπες πως αν δε σταματησει να σωσετε τους κουβανους απο τον κομμουνισμο θα του τιναξεις τα μυαλα στον αερα...υποχρεωση ειχατε να σταματησετε...

 35. avatar darvin_50

  Mαυρε...αρχισαμε τις κωλοτουμπες? Αυτο σε ρωτησα εγω? η επειδη δεν εχεις τι να πεις θεωρησες την ερωτηση...ως μη γενομενη? Όπως νομιζεις. Εκ των προτερων αλλωστε γνωριζα πως δεν εχεις απαντηση.Τωρα αν προσβαλεσαι απ τους χαρακτηρισμους μου...αλλαξε ιδεολογια. Οσον αφορα στην επιδειξη ανθρωπισμου σου, σωζοντας..Κουβανους μεταναστες ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ διαταγη του προϊσταμενου σαφως και δε πειθει. Τελος εγω σαν..ανθρωπιστης..μαυρε μου... (το χω ξαναγραψει αλλα μη συνηθιζοντας σαν και σενα να επεδεικνυω τον ..οποιο ανθρωπισμο μου αποφευγω να το κανω, οπως και χθες αλλωστε που με ρωτησες τι..δουλεια κανω), εκανα πολλα χρονια γιατρος στους « γιατρους χωρις συνορα». Σε 4 ηπειρους! Αμισθι! (Γι αυτο και σημερα ειμαι ταπι και ψυχραμος και καταχρεωμενος). Αυτά μαυρε! ……

 36. avatar darvin_50

  Χαχανιτσα στη ..μακρινη Αλασκα, και βραβευεμενη ευαισθητη υποκριτρια, θα χει γουστο οτι ξερω για το Δραγουμη να το ξερω απ τη Βικιπεδια. Το γραψα με αφορμη την αναφορα του Σπυρου στο συγκεκριμενο μεσο.Και σε πληροφορω ειαισθητη υποκριτρια πως οταν εγω διαβαζα για το Δραγουμη, εσεις στο συνδεσμο, στο τμημα πλαστογραφησης, ακομα δεν ειχατε φτασει στον 19ο αιωνα. Γι αυτο αναρωτησου καλυτερα για τη δικη σου πενιχρη μορφωση (και οχι μονο ιστορικη) που θαρρεις οτι ατομα (Ελληνες) που απαρτιζουν τη ναζιστικη-φασιστικη-εγκληματικη οργανωση θα μπορουσαν να ναι οι Πολιτες που ονειρευονταν ο \"εθνικιστης\" Δραγουμης για την Ελλαδα. Μονο ντροπη και ονειδος θα του προκαλουσαν!

 37. avatar ax_koula

  Τελικά Δαρβινοαχτυπαβάρα η ιστορική σου παιδεία είναι από πενιχρή μέχρι ανύπαρκτη!! Αν υπάρχει ένας ελληνοκεντρικός και διαπνεόμενος από τις έννοιες έθνος και φυλή Έλληνας πολιτικός αυτός είναι ο Δραγούμης!! Λυπάμαι που δεν έχω χρόνο να σου πω περισσότερα αλλά καλύτερα να ψάξεις και να διαβάσεις μόνος σου αλλά κάντο σε βάθος και μη μένεις στο πρώτο επιπόλαιο γκουγκλάρισμα!!!

 38. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  darvin_50
  Δεν χαρακτήρισα κανέναν έτσι,οπότε θεωρώ την ερώτηση ως μη γεννόμενη.
  Κανείς δεν μπορεί να πει εδώ μέσα ότι τον έχω προσβάλλει,σε αντίθεση με εσένα που από εχθές με χαρακτηρίζεις ως \"υπανθρώπο\" και \"μισάνθρωπο\" επειδή είμαι εθνικιστής.
  Αν και δεν σε ενδιαφέρει,άκου αυτό:
  Προχτές,είχε μια είδηση σχετικά με τον καπιταλισμό και την Κούβα και έκανα ένα σχόλιο για τους Κουβανούς που βγαίνουν με σαμπρέλες στα ανοιχτά,για να τους μαζέψουν τα καράβια και να τους αφήσουν στην Φλόριντα,όπου θα κάνουν αίτηση πολιτικού ασύλου.
  Μπας και γλιτώσουν από τον κομμουνιστικό παράδεισο.Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.
  Την πρώτη φορά που μπάρκαρα ως ανθυποπλοίαρχος,το 2005 ,στο τρίτο ταξίδι,πήραμε ένα φορτίο από το Freeport στις Μπαχάμες(πολύ ωραία,να πας) για να το πάμε στο Κόρπους Κρίστι,στο Τέξας.
  Την δεύτερη μέρα νομίζω,και ενώ είχε βάρδια ο συνάδελφος ανθυποπλοίαρχος,είδαμε τέτοιες σαμπρέλες.Ο καπετάνιος (καλή του ώρα όπου κι αν είναι),είπε φυσικά αμέσως να κατεβάσουμε βάρκες για να τους μαζέψουμε.
  Και τότε φίλε,εγώ,ο εθνικιστής,ο μισάνθρωπος και ο υπάνθρωπος,μάζεψα από το νερό,όχι μόνος μου βέβαια,12 Κουβανούς που σίγουρα σε δύο μέρες θα ήταν νεκροί.
  ΕΣΎ τι έχεις κάνει που είσαι και ανθρωπιστής???
  υγ Ο καπετάνιος τιμήθηκε από την Ένωση Πλοιάρχων το 2006 χωρίς ποτέ να διαφημίσει τον ανθρωπισμό του σε σάιτ και φόρουμ.

 39. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  Spiros Ops
  Δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις για τον Δραγούμη και να είσαι σίγουρος πως όταν έκανε αυτά που έκανε,δεν ήταν για να τον θυμάσαι εσύ κι εγώ,ΑΛΛΆ,και διορθωσε με αν κάνω λάθος,αν και ξέρω ότι δεν κάνω,που έχεις δει εσύ αφιερώματα στον Δραγούμη?
  Στην Αυγή?
  Στο Έθνος?
  Στο Μεγάλο Κανάλι?
  Εγώ πάντως πριν καμία δεκαριά μέρες,είδα στο σάιτ της Χ.Α.
  Εσύ γιατί λες να συμβαίνει αυτό?Γιατί τον θυμούνται ΜΌΝΟ αυτοί?

 40. avatar darvin_50

  Μα τι λες τωρα Σπυρο? Μη τους χαλας τη σουπα! Φανταζεσαι να ειχαν οι καραφλοκορακες σχεση με το Δραγουμη? Ειναι σαν να μου λες πως ο γερμενης ο λαγος η ο παναγιωταρος κουβαλανε στη μασχαλη τους τα Απαντα του παλαμα! (Γιατι εχουν κι αυτον προσαρτησει στη μισανθρωπη ιδεολογια τους. Δεν τους εφτανε ο..Notis! Θα τριzουν τα κοκκαλα του λεμε!)

 41. avatar darvin_50

  Μαυρε... Ιστοριοδιφη του συνδεσμου..ετσι ..ενδεικτικα... ενα αποσπασμα απο την WIKIPEDIA (μιας και την ενεφρε ο Σπυρος) για τον Δραγουμη!
  \".... Υποστήριξε τη δημιουργία ενός πολυεθνικού ελληνικού κράτους, εκφραζόμενος από το 1908 εναντίον της Μεγάλης Ιδέας...... \"
  Και..μην αρχισεις τα κατεβατα copy paste απο συνδεσμιτες ιστορικους για να μου αποδειξεις το αντιθετο. Αυτο καντο σε μαθημα της διαθλασης!

 42. avatar darvin_50

  Μαυρε... μου θυμιζεις σε παρακαλω πότε ο Σπυρος (ή καποιος αλλος...αναρχοφραμπαλος ή αριστεροαναρχοαπλυτος απο μας εδω μεσα) μιλησαν..εναντια στη πατριδα τους?

 43. avatar Μygdonas

  ΟΧΙ ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΥΤΣΕ,Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΧΙ.

 44. avatar ΜΑΥΡΟΣ ΟΥΣΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ-επιστροφη

  Spiros Ops
  Ενώ εσύ ψηλέ,κορώνα στο κεφάλι σου τον έχεις το Δραγούμη,ε?
  Ιδέα δεν έχεις ούτε ποιος ήταν,ούτε πόσο βοήθησε στο να είσαι εσύ ελεύθερος και να μιλάς ενάντια στην πατρίδα σου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει