Αργά χθες βράδυ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής των οργάνων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο Δημήτρης Τιμπλαλέξης  αφού συγκέντρωσε 41 ψήφους έναντι 49 παρόντων και κατεγράφησαν 7 λευκά και 1 άκυρο

Στην θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο Παναγιώτης Αγνιάδης από το συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας με 41 ψήφους και 8 λευκά.

Για τη θέση του γραμματέα υπήρξε μια διαπραγμάτευση ανάμεσα στους συνδυασμούς της πλειοψηφίας, έτσι ώστε να μοιράσουν το χρόνο και να εκφραστούν όλοι οι συνδυασμοί στο προεδρείο, αλλά τελικά δόθηκαν υποσχέσεις για την επόμενη διετία.

Έτσι κατά την ψηφοφορία εξελέγη ο Νίκος Παπανδρέου με 32 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 10 λευκά και 6 άκυρα.

Έντονες διαβουλεύσεις ξεκίνησαν από την αρχή της συνεδρίασης σε σχέση με την Οικονομική Επιτροπή. Ο περιφερειάρχης κ. Περγαντάς προσπάθησε να πείσει τον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας κ. Χειμάρα για την ανάγκη έκφρασης όλων των πλευρών στην Οικονομική Επιτροπή. Ο κ. Χειμάρας αρνήθηκε και αργότερα κατέθεσε δύο υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πρώτος εξελέγη ο Ιωάννης Λετόνης με 38 ψήφους, που ανήκει στον συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας του κ. Χειμάρα, δεύτερος ο Γιώργος Γκικόπουλος με 34 ψήφους από τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης του Γιώργου Μαρίνου, την τρίτη θέση με 34 ψήφους πήρε ο Ταξιάρχης Σκλαπάνης, την τέταρτη θέση με 32 ψήφους την πήρε ο Γιώργος Ζιώγας, την πέμπτη θέση ο Αθανάσιος Λατσούδης με 32 ψήφους, την έκτη θέση ο Θωμάς Τουσιάδης του συνδυασμού του Νίκου Παπανδρέου με 30 ψήφους, την έβδομη θέση ο Παναγιώτης Παρχαρίδης επίσης με 30 ψήφους και την όγδοη εκλόγιμη θέση ο Ανέστης Πίσχινας επίσης με 30 ψήφους.