Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση όπου ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία αλλά και τις προτάσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών υπό τις νέες κλιματολογικές συνθήκες.

Το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε ότι την περασμένη Παρασκευή καταβλήθηκε η πρώτη συνδρομή για όσους επλήγησαν από τις φωτιές για το διάστημα από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 του μήνα.

Όπως είπε ακόμα μόνο χθες είχαμε 49 νέες εστίες και 105 πανελλαδικά.

Αύριο Τρίτη σύσκεψη για την αποκατάσταση της Πάρνηθας και του Έβρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Ο Φρέντι Μπελέρης πρέπει να ορκιστεί – Περιμένουμε πράξεις»

Για την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού της Αλβανίας και αν τα όσα είπε εκλαμβάνονται ως άνοιγμα προς την Ελλάδα αναφορικά με την υπόθεση Μπελέρη, ρωτήθηκε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Η στάση της κυβέρνησης είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Είναι ένας νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος ο Φρέντι Μπελέρης και μετά την ετυμηγορία των πολιτών πρέπει να ορκιστεί. Ζητάμε από την Αλβανία να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και περιμένουμε πράξεις.