Τους εννέα προγραμματικούς άξονες της παράταξης «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιάννης Μυλόπουλος (πρώην πρύτανης ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό).

«Η κάθοδος μας στις εκλογές του Οκτωβρίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην Κεντρική Μακεδονία», είπε αρχικά ο κ.Μυλόπουλος και αναφέρθηκε στους εννέα άξονες που έχουν να κάνουν με: τη «νέα εποχή» στην αποκέντρωση και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε ρόλο πρωταγωνιστή, τη βιώσιμη ανάπτυξη για το περιβάλλον, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τον τουρισμό, τα έργα υποδομής, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φτώχειας, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την κοινωνική αλληλεγγύη και φροντίδα για όσους το έχουν ανάγκη.

Ενόψει της κάλπης της 8ης Οκτωβρίου, ο κ. Μυλόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξουν την υποψηφιότητα του, γιατί όπως είπε «εμείς θα είμαστε παρόντες με θέσεις, προτάσεις και λύσεις στα πολλά προβλήματα της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος της περιφέρειας. Θα είμαστε δυναμικά παρόντες εκεί όπου ο σημερινός περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διακρίθηκαν για την απουσία τους».

Χαρακτήρισε τον σημερινό περιφερειάρχη «απών, βουβό και αόρατο» όσον αφορά τα έργα υποδομής στη Θεσσαλονίκη και ερωτηθείς ο ίδιος για το έργο του flyover το χαρακτήρισε «καταστροφικό». Πρόσθεσε, πως ο σωστός σχεδιασμός θα έπρεπε να βασίζεται στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως το μετρό, η επέκτασή του προς τα δυτικά, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και όχι στην αύξηση των αυτοκινήτων. Τέλος, υπογράμμισε πως το ψηφοδέλτιο του είναι πλήρες και πως προετοιμάζεται μεγάλη εκδήλωση αρχές Σεπτεμβρίου όπου θα παρουσιαστούν τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.