Ζήτημα ημερών αν όχι ωρών είναι η επιλογή νέων γενικών γραμματέων προκειμένου να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό παζλ. Αρχικά τα ονόματα των νέων γενικών γραμματέων προγραμματιζόταν να ανακοινωθούν χθες αλλά η διαδικασία αναβλήθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία.

Το γεγονός ότι θα ανακοινώνονταν χθες σημαίνει πως έχουν οριστικοποιηθεί τα πρόσωπα σε όλες τις γενικές γραμματείες. Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως θα πρόκειται για στελέχη που έχουν «βαριά» βιογραφικά και εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα (οι περισσότεροι εξ αυτών).

Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός ότι δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν πολιτευτές, δηλαδή υποψήφιοι βουλευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι μερικοί άσκησαν πιέσεις για κάτι τέτοιο, πραγματοποιώντας συναντήσεις είτε με υπουργούς είτε με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Όπως έχει τονίσει χαρακτηριστικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν πήραμε 41% για να βολέψουμε ανθρώπους. Νομίζω ότι είμαι αρκετά πολιτικά ισχυρός, να μην αισθάνομαι την ανάγκη αυτή τη στιγμή να εξυπηρετώ κάποιον, αν αυτό αποβεί εις βάρος του αποτελέσματος».