Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής , Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους δημοσιογράφους όπου τόνισε πώς κλείνοντας ο τρίμηνος εκλογικός κύκλος «δεν θα επιστρέψουμε στην εποχή τη λεηλασία του ΠΑΣΟΚ. Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που αύξησε τα ποσοστά του και τώρα «το μεγάλο ιδεολογικό και πολιτικό μας στοίχημα είναι να διαμορφώσουμε μια ισχυρή εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στη χώρα απέναντι στη ΝΔ με ενδιάμεσους σταθμους τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές. Τελικός μας στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να δείξει ένα κυβερνητικό δρόμο . Να είναι μια Ισχυρή αξιόπιστη Αντιπολίτευση»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε τη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα μόνος του στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ. « Και τί πέτυχε; Να έρθει δέυτερος;. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει. Ερχόμαστε αξιακά, ιδεολογικά και με ένα σύγχρονο ανανεωμένο δυναμικο διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τη ΝΔ να ασκεί πολιτικές σε βάρος του κοινωνικού κράτους, των θεσμών επειδή δεν υπάρχει μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση », υπογράμμισε.

Για την ισχυρή παρουσία ακροδεξιών κομμάτων στη νέα Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα της εικόνας του κυριαρχεί . «Όταν λέμε δεν ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι υποκλοπές, οι ανισότητες και με ενδιαφέρει πως λειτουργεί η δικαιοσυνη , οι θεσμοί, το κράτος δικαίου αυτά είναι τα αποτελέσματα». «Γι αυτό είναι αξιακός ο αγώνα που πρέπει να δώσουμε», πρόσθεσε. Απέδωσε γι αυτό πολύ μεγάλη ευθύνη τόσο στη ΝΔ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατανόμασε « ως πρωταγωνιστή σ΄όλα αυτά τα φαινόμενα» .