Ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Ευάς Καϊλή μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεσή Qatargate, μετά την παραίτηση του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ. Η είδηση της απόσυρσης του γνωστού δικαστή από την έρευνα του οικονομικού σκανδάλου έπεσε «σαν κεραυνός εν αιθρία» στις Βρυξέλλες, ενώ εγείρει πολλά ερωτήματα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η Εύα Καϊλή είχε προσφύγει στο ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της ασυλίας της, ενώ δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστηρίζει ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης Qatargate, μετά την παραίτηση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ. «Καταρχήν να εξηγήσουμε ότι ο Μισέλ Κλεζ δεν παραιτήθηκε, επειδή εμείς προσφύγαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει βασιμότητα ή όχι η καταγγελία μας ότι παραβιάστηκε η ασυλία της Εύας Καϊλή. Παραιτήθηκε για έναν πολύ σοβαρότερο λόγο. Ο ανακριτής και ο δικαστής δεν πρέπει να έχουν καμία προσωπική σχέση με τα πρόσωπα που είτε δικάζονται είτε ανακρίνονται».

Και αποκάλυψε ο κ. Δημητρακόπουλος: «Έσκασε μία βόμβα στις Βρυξέλλες, καθώς όλοι είχαν θεοποιήσει την ηθική ακεραιότητα του κ. Κλεζ και ξαφνικά αποδεικνύεται ότι ο γιος του έχει εταιρεία μαζί με τον γιο της Μαρία Αρένα, ευρωβουλευτής με καταγωγή από το Βέλγιο, η οποία εμπλέκεται από την πρώτη στιγμή στην εν λόγω υπό διερεύνηση υπόθεση. Αυτός είναι λόγω εξαιρέσεως από την υπόθεση». Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μάλιστα ανέφερε ότι η συγκεκριμένης βουλευτής με καταγωγή από το Βέλγιο, ενώ είχε εμπλοκή από την αρχή στο Qatargate είχε «ασυλία» από την πλευρά της ανακρίσεως.

«Περάσαν τόσοι μήνες και δεν έγινε καμία πρωτοβουλία ανακριτική, θα μπορούσε μετά από τόσο καιρό – θεωρητικά – να έχει καλύψει όλα τα στοιχεία. Αυτό είναι μία ”βόμβα” στα θεμέλια των Βρυξελλών. Από την άλλη, η κα Καϊλη στοχοποιήθηκε από τον στενότατο συνεργάτη της κα. Αρένα, τον Παντσέρι». Τα στοιχεία της διαπλοκής μεταξύ του γιου του Μισέλ Κλεζ με τον γιο της ευρωβουλευτή από το Βέλγιο ανακαλύφθηκαν από τον δικηγόρο του Μαρκ Ταραμπέλα.