Συνεχίζεται και σήμερα η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, όπου έγινε δεκτός με μαντινάδες, θέτοντας σε εφαρμογή το μοντέλο επικοινωνίας «πόρτα- πόρτα», «χωριό – χωριό» με τον ίδιο να λέει ότι είναι διατεθειμένος «να λιώσει τα παπούτσια του» σε αυτή τη δεύτερη προεκλογική περίοδο για να αφουγκραστεί τον παλμό της κοινωνίας και να «σφίξει» όσο περισσότερα χέρια μπορεί. Και αυτό έγινε απόλυτα σαφές χθες όταν πέρασε από χωριά της Λεβεντογέννας που έχει χρόνια να επισκεφτεί πολιτικός αρχηγός, όπως ο Μοχός που είχε φορέσει τα γιορτινά του για να τον υποδεχθεί, ενώ σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Το μήνυμα που εκπέμπει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι σαφές: αυτοδυναμία και ισχυρή κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου για να υπάρξει σταθερότητα και να προχωρήσει σε τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. «Νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα φωτεινή, που παρουσίασαν πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και ηττήθηκαν όσοι είπαν ψέματα και παραμύθια στον λαό» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ηράκλειο, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τοξικότητα και διχασμό και μιλώντας για μια παλιά συνταγή που δεν συγκινεί πια κανέναν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να εξηγήσει στους πολίτες ότι κατά τη δεύτερη αυτή εκλογική διαδικασία όλα μηδενίζονται, τα εκλογικά μαθηματικά της ενισχυμένης αναλογικής μετατοπίζουν τον πήχη της αυτοδυναμίας ανάλογα με το πόσα κόμματα θα λάβουν το «διαβατήριο» εισόδου για τη βουλή και συνεπώς προτρέπει τους ψηφοφόρους ακόμα και όσους δεν τον ψήφισαν στις 21 Μαΐου να πάνε πρώτα στις κάλπες και μετά στην παραλία, προκειμένου να επικυρωθεί η νίκη της ΝΔ. «Εδώ δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικό αγώνα, το σκορ του πρώτου γύρου δεν μετράει. Οι κάλπες είναι άδειες και θα πρέπει να ξαναγεμίσουν με χιλιάδες γαλάζια ψηφοδέλτια και θα το πετύχουμε, έχουμε αέρα στα πανιά μας!» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι ο εφησυχασμός είναι ο μόνος αντίπαλος.

«Καρφιά» κατά Ανδρουλάκη και κόντρα για τους φόρους

Τους τόνους ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο και βούληση για να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης για αυτό και ζητά ισχυρή νομιμοποίηση. «Όλοι οι άλλοι κρύβονται» είπε και συμπλήρωσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης μας είπε ότι «και 149 βουλευτές να έχει η Νέα Δημοκρατία, εμένα δεν με ενδιαφέρει να κυβερνήσω, με ενδιαφέρει να μείνω στην αντιπολίτευση». Του λέω, πολύ καλά κάνεις. Μείνε στην αντιπολίτευση λοιπόν, να τσακώνεσαι μαζί με τον Τσίπρα, για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία της αντιπολίτευσης και άσε μας εμάς να κάνουμε τη δουλειά», επαναλαμβάνοντας ότι στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση.

Εν τω μεταξύ ανταλλαγή πολιτικών πυρών μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν τοποθετήσεις στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη για αύξηση φόρων. Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής μίλησε για αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα και φορολόγηση 15% των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω. Ενώ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει ως προς τα διανεμόμενα μερίσματα από τα κέρδη των επιχειρήσεων, που σήμερα φορολογούνται οριζόντια με τον χαμηλότερο συντελεστή στην Ευρώπη 5%, «μια κλιμακωτή προοδευτική φορολόγηση» και η Ελένη Χρονοπούλου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της έχει στόχο να αυξήσει κάποιους φόρους και να μειώσει κάποιους άλλους.

Για νεφελώδη και επικίνδυνα φορολογικά σχέδια του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος επισημαίνοντας: «Οι νέοι «μαρτυριάρηδες» -του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά- μας αποκάλυψαν τρία μέτρα: 1) την αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων 2) την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και 3) την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές», σημειώνοντας πως οι πολίτες καταψήφισαν την ασάφεια και τα ακοστολόγητα προγράμματα.