Για τις εκλογές στην Τουρκία τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, επτά ημέρες ακριβώς πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα ούτε θα εκφράσω προτίμηση. Πιστεύω ότι η τουρκική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να αλλάξει. Ο τουρκικός αναθεωρητισμός είναι ριζωμένος σε όλο το πολιτικό κατεστημένο.

Όμως, μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και εκφράζω την ελπίδα ότι η Τουρκία πρέπει να επανακαθορίσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την ΕΕ. Μια και μόνο διαφορά υπάρχει η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Φυσικά και θα καλέσω να συγχαρώ και θα επιδιώξω συνάντηση.

Ο βασικός πυρήνας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για την οικοδόμηση στέρεων συμμαχιών και την ανάδειξη της Ελλάδας ως παίκτη δεν αλλάζουν ως προς την δικιά μας κυβέρνηση. Μακάρι να βρεθεί πρόσφορο έδαφος για να υπάρξει εκτόνωση. Δεν είμαι αφελής και είμαι προετοιμασμένος για το χειρότερο σενάριο», απάντησε σε ερώτηση για το αν θα επιδιώξει συνάντηση με τη νέα ηγεσία που θα προκύψει κι αν θα επιμείνει να αλλάξει η στάση της Τουρκίας στην Ελλάδα.