Ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ, Χρήστος Ράμμος, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, τοποθετήθηκε για την εκδήλωση με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη» και υποστήριξε τη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η Ευρώπη (το ευρωπαϊκό πνεύμα και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός) δεν είναι σύνθημα, ούτε μία οριστικά παγωμένη στον χρόνο ταυτότητα… είναι το δημοκρατικό πλαίσιο, ο διάλογος, η ευρυχωρία που επιτρέπει σε αντίθετες απόψεις να συζητούν μεταξύ τους».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του:

«Επειδή πολλά λέγονται τις τελευταίες ώρες για το ποιοι μένουν πιστοί στην Ευρώπη και ποιοι την προδίδουν, ίσως θα ήταν καλό να θυμηθούμε ότι η Ευρώπη (το ευρωπαϊκό πνεύμα και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός) δεν είναι σύνθημα, ούτε μία οριστικά παγωμένη στον χρόνο ταυτότητα. Επίσης, σίγουρα, δεν είναι μανιχαϊσμοί και φανατισμοί. Η Ευρώπη είναι το δημοκρατικό πλαίσιο, ο διάλογος, η ευρυχωρία που επιτρέπει σε αντίθετες απόψεις να συζητούν μεταξύ τους, και να επιχειρούν να ακούσει η μία την άλλη. Είναι η ανεκτικότητα και ο ήρεμος διάλογος χωρίς μακαρθικού τύπου εκ των προτέρων αποκλεισμούς και η συνεχής αναζήτηση της αλήθειας, ακόμη και αν αυτή καμιά φορά είναι βασανιστική».

Σημειώνεται, ότι είχε προηγηθεί διαμάχη ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Άννα Διαμαντοπούλου, με την πρώην υπουργό να καλεί τον πρώτο να πάρει αποστάσεις «τουλάχιστον από τον ατυχή τίτλο» της εκδήλωσης, στην οποία ήταν ένας από τους ομιλητές.