Οι έρευνες για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζόρτζι φέρεται να είπε πως μέσω ΜΚΟ διακινούνταν τα χρήματα από το Κατάρ.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως η ιταλική οικονομική αστυνομία βρήκε 20.000 ευρώ σε μετρητά σε σπίτι που διατηρεί ο Τζόρτζι στο Μιλάνο. Μάλιστα, η Χάνα Νόιμαν, ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων δήλωσε πως «φοβάμαι ότι θα εμπλακούν και άλλοι βουλευτές», αφού στις έρευνες των βελγικών αρχών προστέθηκε και το όνομα του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπελά.

Έτσι, ο σύζυγος της πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να είπε πως «τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα», αναφερόμενος στη ΜΚΟ «Fight Impunity», που είχε στόχο να ευνοήσει το Κατάρ και το Μαρόκο.

Επίσης, η La Repubblica αναφέρει ότι στόχος της «ομάδας» Καϊλή, Τζιόρτζι, Παντσέρι και Νικολό Ταλαμάνκα ήταν, σύμφωνα με τις βελγικές Αρχές, να αναπτύξει σχέσεις ανάμεσα σε ευρωβουλευτές και τις Αρχές του Κατάρ με ειδική στόχευση το Μουντιάλ 2022 και την ανάγκη της κυβέρνησης της Ντόχα να μιλήσει θετικά για «μεταρρυθμίσεις» σε θέματα όπως οι εργασιακές σχέσεις.

«Γι’ αυτό το λόγο η ΜΚΟ του Παντσέρι οργάνωσε τους τελευταίους μήνες μια σειρά ταξιδιών στο Κατάρ. Η κόρη του βρέθηκε εκεί για κάποιες μέρες. Τα έγγραφα αναφέρουν ονόματα βοηθών, που θα μπορούσαν να είχαν επηρεαστεί από τον Παντσέρι, όπως επί παραδείγματι η Αλεσάντρα Μορέτι από το Δημοκρατικό Κόμμα, αφού η βοηθός της, Φραντσέσκα Γκαρμπανάτι, είχε εργαστεί στο παρελθόν με τον Παντσέρι», σημείωσε το ιταλικό δημοσίευμα μεταξύ άλλων.