Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με σημερινή του συνέντευξη επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου. Χαρακτηριστικά μίλησε για τέλος συναίνεσης και πίστωσης χρόνου λέγοντας:

«Δηλαδή με άλλα λόγια συναίνεση τέλος, εγώ υποχρεούμουν σε μια νέα κυβέρνηση που βρήκε πράγματι ένα ταλαίπωρο πεδίο να δώσω μια πίστωση χρόνου να δούμε έργα. Εφόσον  λοιπόν αυτά τα οποία η κυβέρνηση μέσα σε ένα χρόνο έφερε στην επιφάνεια δεν  με ικανοποιούν, δεν δείχνουν να βγάζουν την χώρα από την περιπέτεια, ως εκ τούτου είναι περισσή η επιπλέον συναίνεση. Αυτό ήταν και το νόημα, και νομίζω ότι τέτοια ντομπροσύνη δεν έχει συνηθίσει ο πολιτικός κόσμος, το εκλογικό σώμα».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε επίσης κριτική στο κυβερνητικό επιτελείο μιλώντας στο Βήμα 99,5: «Είδα ότι το περιβάλλον του Πρωθυπουργού αποτελείται από ανθρώπους όχι εξαιρετικού βεληνεκούς όπως απαιτούν οι περιστάσεις, κι ως εκ τούτου, του είπα δυο – τρία πράγματα δεν μπορείτε να τα προχωρήσετε, ως εκ τούτου δεν έχω κανένα λόγο πλέον να προσπαθώ να σας βοηθήσω σε μια άγονη γραμμή».

Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του για τις διαρροές βουλευτών λέγοντας πως «αυτό το οποίο είχα πει τότε ότι ενώ κάποιοι φλερτάρουν με το κόμμα εγώ δεν πρόκειται να πάρω ποτέ κάποιον εν ενεργεία βουλευτή, το θεωρώ unfair, το θεωρώ μίνι, μάξι αποστασία, ουδέποτε».

Επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «είναι μερικά πράγματα που είναι φθηνά, αν ήταν σκοπιμότητα θα έλεγα το εύκολο ναι που είπε ο Σαμαράς και να το παίζω Ζορό τώρα, αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».