Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός από τις Σέρρες όπου περιόδευσε για τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών, επαναλαμβάνοντας ότι αυτές θα γίνουν το 2023 και ο λαός θα μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει το κυβερνητικό έργο που παρήχθη εν μέσω πολλά πολλαπλών κρίσεων.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Με έργα μικρά και μεγάλα απαντάμε στη γκρίνια και στην υπονόμευση των πολιτικών μας αντιπάλων και η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση. Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, με το “έργο” κάποιων άλλων, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν -τι αναρωτιέμαι άραγε- τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω».

Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί μεγάλες δυσκολίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, όσο καμία άλλη κυβέρνηση.

«Σταθήκαμε όρθιοι, η χώρα στάθηκε όρθια, η χώρα προόδευσε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή οικονομικά, η γνώμη της μετράει εντός και εκτός Ελλάδος», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα – Λίγο υπομονή έως την ΔΕΘ
Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται λόγω της ενεργειακής κρίσης.

«Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα ο οποίος δοκιμάζεται. Θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια τα οποία μας επιβάλλουν αυτοσυγκράτηση και όχι επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος και θα αποδείξουμε για ακόμα μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα και μπορεί πάντα να τα βγάζει πέρα και να προχωρά τη χώρα μπροστά», τόνισε μιλώντας σε πολίτες των Σερρών και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχτούν σε καφέ, στο κέντρο της πόλης.

«Η κρίση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα δικών μας επιλογών, πρέπει να τη διαχειριστούμε όμως και όπως διαχειριστήκαμε την κρίση του κορονοϊού και βγήκαμε πιο ισχυροί από αυτήν, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση. Λίγο υπομονή μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα μου δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσω το πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας για το δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.