Η Τουρκία με Non Paper προπαγάνδα, προσπαθεί να δικαιολογήσει τις προκλητικές διεκδικήσεις της στο Αιγαίο, στέλνοντας δισέλιδο έγγραφο 16 σημείων σε ξένες πρεσβείες.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του OPEN η Άγκυρα με αυτό το έγγραφο προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί ακύρωσε το συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, τη συνάντηση δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που γινόταν σε ετήσια βάση.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο – προπαγάνδα υπάρχουν fake news και κατηγορίες κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι την απειλεί με μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Μεταξύ άλλων, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ελληνικά μαχητικά κάνουν παραβιάσεις καθημερινά, αλλά και ότι οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα στρέφονται ενάντια στην Τουρκία.

Τουρκικά F-16

Στο Non-Paper της κυβέρνησης του Ερντογάν υπάρχει αναφορά και στο μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για pushbacks αλλά και για «απάνθρωπη» μεταχείριση των μεταναστών.

Η προκλητική ρητορική της Άγκυρας συνεχίζεται και οι ενέργειές της έχουν οδηγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Ρεπορτάζ του Newsbeast από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τις ημερομηνίες μέσα στο καλοκαίρι, οι οποίες θεωρούνται επίφοβες για πρόκληση έντασης με την Τουρκία.