Σάλο στα social media έχει φέρει η ανάρτηση αντιπολεμικού πανό στην Ακρόπολη από μέλη του ΚΚΕ. «Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου», είναι το μήνυμα που αναγράφεται στο πανό ενώ δίπλα του υπάρχει ακόμη ένα που γράφει το ίδιο μήνυμα στο Αγγλικά.

Η συγκεκριμένη κίνηση του ΚΚΕ προκάλεσε χαμό στο Twitter με τους χρήστες να λένε πως προσβάλει το μνημείο.

Στα σχόλια των χρηστών απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης από την Ακρόπολη επεσήμανε πως πρόκειται για μία δράση του κόμματος που «αναδεικνύει το μνημείο» τονίζοντας παράλληλα πως αποτελεί μία από τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ απέναντι στην «εγκληματική» ελληνοαμερικανική συμφωνία.

«Το ΚΚΕ επέλεξε για τη διαμαρτυρία του την Ακρόπολη, επειδή είναι παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και ειρήνης»

«Το ΚΚΕ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χωράς μας και τη συμφωνία για τις βάσεις» δήλωσε ο Χρήστος Κατσώτης.

Ο βουλευτής επίσης απεύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια σημειώνοντας ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει άπραγος και θεατής όλων αυτών των εξελίξεων γιατί οι συνέπιες είναι τραγικές συνέπειες για όλους του λαούς και ειδικότερα ο λαός της Ουκρανίας .

«Το ΚΚΕ επέλεξε για την διαμαρτυρία του την Ακρόπολη, επειδή είναι παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και ειρήνης» σημείωσε «η Ακρόπολη είναι ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και στέλνουμε ένα μνημείο στους λαούς πως πρέπει να αφυπνιστούν και να μπουν εμπόδιο στα κέντρα ιμπεριαλισμού».

«Η ενέργειά μας αυτή κάθε άλλο παρά συκοφαντεί την Ακρόπολη, ίσα ίσα που αναδεικνύει το μνημείο σαν ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και ειρήνης και δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μόδα ούτε να προβάλλουμε άλλα πρότυπα. Προβάλλουμε τον αγώνα, εδώ, για την ειρήνη» συμπλήρωσε.

Δείτε μερικά από τα σχόλια για το πανό στην Ακρόπολη στο Twitter